Vitamine Vader

regio: Amsterdam e.o.

Het verrijken van de communicatie

vitamine vaderVitamine V is een platform dat goed vaderschap wil veroorzaken door het voorrecht van vader zijn uit te dragen. Vitamine V organiseert activiteiten voor ouders en kinderen en hee daarnaast een aantal projecten lopen. In Round tables delen (aanstaande) vaders hun ervaringen met elkaar en met een publiek, om hen te inspireren open te communiceren met hun kinderen hun partner en met andere vaders.

De methodiek Vaders op School wil kinderen in Amsterdam Zuidoost, die vaak opgroeien zonder vader(figuur), de waarde van een vader laten ervaren door op scholen door Vitamine V getrainde vaders activiteiten te laten ondernemen met kinderen. De methodiek Vader vertelt is opgezet om de intellectuele relatie tussen vaders en kinderen te stimuleren en hun communicatie te verrijken. Vaders begeleiden kinderen immers ook in de manier waarop ze naar de wereld kijken.

Ten slotte probeert Vitamine V door middel van het project Parents team building: papa’s meet the mama’s de communicatie en de teamspirit tussen vaders en moeders te bevorderen. Verder biedt Vitamine V coaching, trainingen en workshops op maat, op evenementen, in het bedrijfsleven en bij kleinere maatschappelijke evenementen. Centrale thema’s zijn vaderschap, mannenkwesties en opvoeding gerelateerde onderwerpen.

Vaders als onmisbare schakels

Vitamine V ziet vaders als onmisbaar voor de ontwikkeling van kinderen en vindt het daarom belangrijk dat vaders al vroeg in het leven van hun kinderen hun rol invullen. Vandaar ook de naam: de aanwezigheid van een vader in de opvoeding van een kind is net zo essentieel als in het menselijk lichaam de aanwezigheid van vitamines. Volgens Vitamine V is de bijdrage van een vader uniek, en kunnen en mogen moeders de opvoeding niet alleen doen.

regio: Amsterdam e.o.
Dit initiatief werkt o.a. met deze thema's:

Initiatieven met dezelfde thema's: