Stress en spaghetti

Eten: voor de één een moment van rust, voor de ander het ultieme stressmoment van de dag. En dat heeft ook nog eens te maken of je kids hebt of niet. Met kids verschuift een rustige maaltijd al snel naar de tweede categorie. Zeker als je kinderen in de dat-lust-ik-niet fase zijn (die bij sommige erg lang kan duren als je geen gepaste maatregelen neemt). Wat voor jou, na een dag hard werken een rustmoment zou moeten zijn verandert in een horrorscenario waarbij je je rust wel kan vergeten, sterker nog: je bent alleen maar extra moe geworden…

Herkenbaar, heren? Om jullie een beetje tegemoet te komen in die zware tijden heb ik een heel makkelijk recept uitgekozen van Cucina Maria dat bijna niet kan mislukken, in één pan kan en ook nog door de meeste kinderen erg gewaardeerd wordt: spaghetti, maar dan een beetje anders en nog makkelijker dan de traditionele variant. En natuurlijk leuk om samen te maken. Want jij als vitale Daddy weet natuurlijk dat alles wat je samen kookt een stuk lekkerder is!

Wat heb je nodig:

  • Hapjespan met afsluitbaar deksel
  • Knoflookpers (we houden het makkelijk!)
  • Keukenschaar

Ingrediënten (voor 2 volwassenen en 2 kids):

  • 1 kilo tomaten (het liefst die zoete pomodori,  maar het mogen ook gepelde tomaten uit blik zijn, je hebt dan ongeveer 2 ½ blik nodig
  • 10 takjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram spaghetti
  • 150 gram geraspte parmezaanse (of gewoon goede, belegen) kaas
  • Olijfolie om te bakken
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Snij de tomaten in plakken
  • Knip de basilicum in grove stukken (heel geschikt als kinderklusje!)
  • Doe een scheut olijfolie in de pan en zet deze op een halfhoog vuur (mag ook een gaspit, inductie of iets anders zijn, hoor 😉
  • Bedek de bodem van de pan met een laag tomaten (de helft)
  • Strooi daar ongeveer een derde van de basilicum, wat zout en peper overheen
  • Knijp een teen knoflook er boven uit
  • Laat je kind de spaghetti breken en er bovenop leggen (pas op de handjes…)
  • Dan  de andere helft van de tomaten, een derde van de basilicum, wat zout en peper en de tweede teen knoflook
  • Giet er een scheut olijfolie overheen
  • Laat het geheel lekker een half uurtje pruttelen
  • Nog een kinderklusje: geraspte kaas in een schaal doen
  • Proef na een minuut of 25 of de spaghetti al ‘al dente’ is (niet te hard en niet te zacht dus) en haal het van het vuur af
  • Roer alles goed door en schep het op de borden
  • Doe er nog wat blaadjes basilicum over
  • Serveer met geraspte kaas

Je kunt er natuurlijk altijd wat gehaktballetjes of vegaballetjes bij doen voor nog meer succes. En een lekker salade voor wat extra vitamines. O, en doe maar niet de balletjes van deze foto erbij….

kinderballetjes

Eet smakelijk en geniet er samen van!

Niels Meijerink

Uit de strenge winter van '63. Freelancer, zzp-er, zp-er of hoe je het ook wil noemen. Vooral product owner en communicatieadviseur, ervaring met ICT/online dingen. En vader, al ruim 22 jaar ervaring met dat laatste. Inmiddels 3 kinderen, 18, 21 en 22. Daarnaast gek op natuur en koken/bakken. Opgegroeid in Arnhem en omgeving, via Utrecht en het verre Oosten terechtgekomen in de prachtige hanzestad Deventer. Is de online redacteur van dit platform en blogt ook uit ervaring, de dagelijkse praktijk en vanuit de keuken.

Lees Interacties

Reacties

  1. Hmmm Niels, ziet er goed uit! Gaan we proberen! En natuurlijk… wat je samen maakt… Of wat je zelf maakt… lekkah, lekkah! Dank voor deze bijdrage!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *