Over ons

Onze missie

Platform Vaderschap wil dé centrale plek zijn waar vaders*, in welk stadium van hun vaderschap dan ook, altijd terecht kunnen voor vragen en/of ondersteuning. Het is onze missie om vaders te helpen hun rol zo goed mogelijk te vervullen en te laten genieten hiervan. Een betrokken vader laat namelijk zijn kinderen floreren!

Onze visie

Platform Vaderschap wil, als een van de belangrijkste doelen van de initiatiefnemers, de vaderbetrokkenheid in Nederland te vergroten én ervoor zorgen dat de vader al in een vroeg stadium een gelijkwaardige plek naast de moeder krijgt. Wij wensen dat de vader niet alleen deze positie claimt, maar deze maatschappelijk gezien ook mág claimen. 

Neem de volgende stap in je vaderschap!

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor een cursus of vaderinitiatief? Neem dan direct contact op met het betreffende initiatief. Investeren in je vaderschap is namelijk het belangrijkste wat je kunt doen en er zijn veel initiatieven die je hierbij een stapje verder kunnen helpen!

Over Platform Vaderschap

Platform Vaderschap is een initiatief van VDRS in samenwerking met Emancipator. Het is oorspronkelijk een idee van Rutgers, Emancipator en VDRS en heeft als doel de vaderbetrokkenheid in Nederland te vergroten. Met alle vaderschapsinitiatieven op één handige plek wil Platform Vaderschap iedereen bereiken die wil investeren én groeien in zijn vaderschap. Eerder is er een boekje verschenen met o.a. een overzicht van alle initiatieven:

Boekje: meer dan papadag

Meer informatie over VDRS? Kijk op www.vdrs.nl

*: wij ondersteunen graag alle soorten vaders en partners van de moeders, ongeacht geaardheid, afkomst of leeftijd.