Vadercentrum ADAM

regio: Den Haag e.o.

Bijeenkomsten om te groeien

Vadercentrum adam

Vadercentrum Adam werd in het jaar 2000 naast een toen reeds bestaand Moedercentrum opgericht omdat óók mannen in het stadsdeel Laak weinig kansen zagen om zich, uitgaande van eigen kracht en werkend aan eigenwaarde en zelfrespect, als man en vader te emanciperen.

Een variatie aan activiteiten

Intussen heeft de tijd ook in het Vadercentrum ADAM niet stilgestaan. Hoewel enkele cursussen als typisch mannen-activiteiten kunnen worden gezien (bijvoorbeeld: lassen, timmeren, fietsreparatie, ophalen van goederen voor de Weggeefwinkel) is in de loop der jaren het bezoekersaantal mannen/vrouwen op een natuurlijke manier 50/50 geworden. Dat geldt zeker voor de voorlichtingsavonden, waar geen enkel onderwerp wordt geschuwd en aan alle religieuze- en culturele hoogtijdagen met respect aandacht wordt besteed. Het Vadercentrum is in de loop der jaren een begrip in de stad en de wijk geworden en behoudt daarom met trots die naam.

Contact maken met andere vaders

Alleen het buurtvadersproject ‘Al‐Wasl’: (contact, of bemiddeling) bestaat geheel uit vaders, die alle dagen van het jaar actief zijn de leefbaarheid en veiligheid in het Laakkwartier via contact met bewoners op vele fronten te verbeteren. Vaders spreken elkaar aan in hun rol als vader en hun taak als opvoeder.

regio: Den Haag e.o.
Dit initiatief werkt o.a. met deze thema's:

Initiatieven met dezelfde thema's: