Carbidschieten: avontuur verzekerd!

De jaarlijkse verdrijving der boze geesten om het nieuwe jaar okselfris te kunnen starten is een serieuze aangelegenheid. Elk jaar weer opnieuw. Opgeruimd staat netjes. En dus komen de melkbussen weer tevoorschijn, wordt er vakkundig een veilige fakkel gemaakt (een vernuftig ontstekingsmechanisme met behulp van een accu en bougie mag ook) en is een paar kilo carbid ingeslagen bij de plaatselijke smid. Carbidschieten: avontuur verzekerd!

Koeienflatsen

Voorzien van anti decibel maatregelen lagen de kids nog niet eens zo heel lang geleden rustig in de box in de woonkamer terwijl zich buiten een halve veldslag afspeelde. Maar intussen moet de volgende generatie worden opgeleid en zijn ze part of the team. Op z’n minst ook een goed alibi om het kind in de daddy’s weer even te faciliteren. Oude kloffie aan dus. Bril op, oordoppen in (veilig = beter) en HUP de wei in. Pas op voor de koeienflatsen!

KA-BOOM

Heerlijk in de buitenlucht. Binnen geeft zo’n rommel. Carbid in de melkbus, water erbij (niet teveel, niet te weinig), dop er vakkundig op slaan (of een vijfje) met een moker, even gassen, vlam erbij en KA-BOOOOOOOOMMMMMMMM. Als je mazzel hebt. De ene knaller is natuurlijk de ander niet. Story of life. Attentiepunt: bij de voorbereiding is het belangrijk dat het aantal in te kopen kilo’s carbid zich recht evenredig verhoudt tot het te vergaren aantal liters Jagermeister. Het publiek wil ook wat zullen we maar zeggen.

Lichtsignalen

Gisteren is het weer gelukt. Een middag lang plezier voor jong en oud. Overigens, mocht u in het nieuwe jaar toch nog een kwade geest tegenkomen (wat ik me nauwelijks kan voorstellen, maar toch)…….. waarschuw met lichtsignalen en blijf rechts rijden. Hij heeft namelijk op z’n minst een flinke gehoorbeschadiging opgelopen.

 Happy New Year!

Edwin Maalderink

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *