10 x de leukste herinneringen van (jong)volwassenen met hun vaders

Aan 10 jongvolwassenen heeft Babysits.nl de volgende vraag gesteld: ‘Wat is het leukste moment met je vader die je je kan herinneren?’ En hier kwamen aardig wat leuke antwoorden uit! 

Floris, 30 jaar
Mijn vader en ik hebben 11 jaar lang en boot gerestaureerd. Dit was onze vader-zoon tijd; we hebben in deze tijd samen gevloekt, geknutseld, geleerd en heel veel gelachen! Als ik hier zo aan terugdenk dan is dit mijn favoriete herinnering die ik heb over mijn vader.

Angela, 22 jaar
Toen ik een kind was, zoog ik vaak aan mijn duim en mijn tandarts wilde dat ik stopte, omdat het mijn tanden kon vervormen. Mijn ouders probeerden me te overtuigen, maar niets hielp, ik wilde niet stoppen! Op een dag bood mijn vader, die toen een roker was, me een deal aan. Hij zou stoppen met roken als ik zou stoppen met duimzuigen. Ik heb echt genoten van deze uitdaging die we samen aangingen en zo zijn we een paar weken later allebei geslaagd in ons doel. Dit is waarschijnlijk een van mijn beste herinneringen aan mijn vader, omdat we elkaar zowel hebben geholpen, maar ook getroost in onze “beproevingen” en vandaag lachen we er nog steeds om.

Thomas, 23 jaar
Als ik terugdenk aan mijn dierbaarste herinnering met mijn vader, komen er zoveel bij me op, maar één herinnering is mij altijd bijgebleven. Ik geloof dat ik 11 of misschien 12 was toen hij mij meenam op kampeerreis. We hebben eerder gekampeerd, maar ook altijd met mijn zus en moeder, dus deze keer was speciaal, omdat ik alleen met mijn vader wegging. Het was zo leuk om alleen maar met de ‘mannen’ te zijn. Hij leerde me vissen, vuur maken en veel dingen over de natuur. Het was voor mij de beste kampeerreis ooit en misschien wel mijn beste moment met mijn vader.

Veronica, 29 jaar
Mijn vader heeft mij geleerd om te reizen en nieuwe plaatsen te ontdekken, nieuwsgierig te zijn en nieuwe dingen uit te proberen. We reisden samen wat af door Europa in onze caravan! Door deze ervaring met mijn vader ben ik een persoon geworden die heel veel wil reizen en extreem nieuwsgierig is om nieuwe plaatsen te ontdekken. 

Lizzy, 22 jaar 
De meest dierbare herinneringen die ik met mijn vader heb, zijn al onze vakanties samen, vooral onze reizen naar Spanje. Omdat mijn vader heel vaak werkte en we elkaar alleen om het weekend zagen, vond ik het heel leuk om een hele week bij hem te zijn zonder dat hij met zijn klanten te maken had. We gingen gewoon samen naar het strand, lazen veel boeken en aten veel heerlijk eten. Door hem heb ik mijn liefde voor koken en eten ontdekt!

Sarah, 18 jaar
Als kind was ik veel in het ziekenhuis. Het hielp niet dat ik een moeilijke kieskeurige eter was en een hekel had aan ziekenhuiseten. Ik herinner me altijd dat mijn vader ’s avonds na zijn werk op bezoek zou komen met mijn favoriete afhaalmaaltijden. Ik was altijd zo hongerig en ik telde de minuten af totdat hij zou komen. Alle andere patiënten en verpleegkundigen waren extreem jaloers!

Joseph, 26 jaar
Mijn favoriete momenten met mijn vader waren de momenten dat we samen oefende voor mijn voetbalwedstrijden en dat hij deze wedstrijden bijwoonde. Hij was altijd erg trots op hoe ver ik gekomen was. 

Merel, 27 jaar 
Het leukste wat ik mij kan herinneren met mijn vader is de tijd dat wij nog op vakantie gingen in Renesse. Elk jaar, tijdens de zomervakantie, gingen wij samen met de hele familie naar Renesse. Hier hadden wij een stacaravan en we verbleven hier zeker een maand. Omdat Renesse aan zee ligt waren we vaak aan het strand te vinden. Ik en mijn vader zijn echte waterratten. Zelfs als het slecht weer was en het stormde gingen we samen de zee in. We konden ons uren vermaken in de ‘heftige’ golven en hoe hoger de golven hoe beter! 

Elaine, 26 jaar
Ik was elf jaar oud en we gingen samen naar het pretpark. Ik was bang voor achtbanen, maar ik wilde het toch proberen, omdat ik zag dat iedereen het achteraf heel erg leuk vond –  dus mijn vader knuffelde me de hele tijd, terwijl we in de achtbaan zaten. Ik voelde me beschermd en heel gelukkig! We hadden zo’n geweldige tijd samen!

Christine, 33 jaar
Ik ben opgegroeid in Amerika en mijn leukste herinneringen samen met mijn vader zijn sport gerelateerd. Ik ging altijd graag met hem naar honkbalwedstrijden van de Colorado Rockies.  Dit deden wij altijd samen, zonder mijn moeder. We aten hotdogs, dronken bier en probeerde elkaar aan het lachen te maken. Ook zijn we vaak samen gaan varen. Hij heeft me geleerd hoe ik de boot moet besturen. Eén keer is het zelfs fout gegaan. Wij zeilden samen op een meer en de boot kantelde. Toen moesten we naar de kust zwemmen. Het was eng, maar ik herinner me nog goed dat hij heel erg kalm bleef en mij beschermde. Hij was altijd mijn ‘veilige plek’ en hij genoot ervan om mij te zien opgroeien. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Babysits, dé oppas community van Nederland. Ben je op zoek naar een oppas in de buurt? Meer dan 39.000 oppassen hebben zich ingeschreven bij Babysits, waardoor je snel en gemakkelijk een oppas aan huis vindt! 

Redactie

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *