5 leuke activiteiten om in de kerstvakantie met je kind te doen

Heb jij ook zo’n zin in de kerstvakantie samen met je kind? Heerlijk samen tijd doorbrengen en tevens een mooie periode om nog eens stil te staan bij je vaderschap. Maak deze periode nog leuker met één van de onderstaande activiteiten. Van kerstmarkt tot knutselen: er is voor ieder wat wils.

1. Winterpret bij het IJsbeeldenfestival

Je zult ogen tekort komen op het ijsbeeldenfestival, dit jaar (vanaf 23 december tot en met 4 maart 2018) in Zwolle. Winnie de Pooh, Jungle Book, Game of Thrones en A Christmas Carol: ze komen allemaal tot leven in schitterende sculpturen. Kinderen zijn niet weg te slaan uit het sfeervolle winterwonderland met een kinderplaza waar ze gratis kunnen genieten van kermisattracties, een stoere ijsglijbaan en het speciale kindercafé. Zelf bestel je een lekkere glühwein op het gezellige terras met uitzicht op de kinderen. Een heerlijk dagje uit in een sfeervolle winterse omgeving. Tip: trek warme kleding aan, de temperatuur is (uiteraard) onder het vriespunt!

Beeld: Pinterest

2. Bezoek de Winter Efteling

Samen spelen in het prachtige ijspaleis, dansen tijdens het Winterfeest van de sneeuwprinses of opwarmen bij het vreugdevuur met herkenbare kerstliedjes. De Winter Efteling is een sprookjesachtig mooi uitstapje voor het hele gezin. Met besneeuwde dennenbomen en jouw favoriete attracties met vrolijke kerstverlichting, kom je hier in de ultieme kerstsfeer. Maar ja, bij kinderen zit je met de Efteling natuurlijk altijd goed!

3. Rondstruinen op de kerstmarkt

Vrolijke lampjes in alle kleuren van de regenboog, herkenbare winterse muziek en een aankleding dat een en al kerst ademt: een bezoek aan een kerstmarkt staat garant voor een gezellige middag. Steeds meer kerstmarkten beschikken over een heuse speeltuin, schaatsbaan of kinderhoek waar kinderen heel blij van zullen worden. Struin samen langs de kraampjes en doe tussendoor kerstinkopen. En wat ruikt er nu zo lekker? Trakteer jezelf op een lekkere wafel of oliebol. Tip: Er zijn ook speciale kerstmarkten volledig in Charles Dickens stijl. Op dit overzicht is het makkelijk zoeken naar een kerstmarkt bij jou in de buurt.

4. Het Amsterdam Light Festival

Elk jaar vindt van november tot en met januari het Amsterdam Light Festival plaats. Op verschillende plekken in de stad worden prachtige kunstwerken van licht geplaatst. Je kunt zelf je route uitstippelen en wandelen of fietsen van licht naar licht. Door de vele kleuren en vormen is dit superleuk voor kinderen. Maak er een spel van wie als eerste het volgende gave kunstwerk spot!

5. Samen tijd doorbrengen

Laten we eerlijk zijn: een heerlijke dag samen doorbrengen hoeft helemaal niet duur te zijn. Sterker nog: je hoeft er je huis niet eens voor uit! Het belangrijkste is dat je verbinding maakt met je kind. Leg je telefoon in een lade, zet een kop warme chocolademelk en haal de knutseldoos tevoorschijn. De tijd vliegt voorbij en je kind geniet (en jij dus ook!). Dit is misschien wel de leukste activiteit van allemaal. En ook erg leuk: gebruik ons kaartspel! Op internet zijn trouwens talloze leuke knutselvoorbeelden in kerstsfeer te vinden. We hebben er een paar voor je op een rij gezet:

//www.knutselidee.nl/kerst/kerstmisplaatjes1.htm

//www.detop100.nl/kerst-knutsel-ideeen/

//www.buitenlevengevoel.nl/knutselen-met-kerst/

//nl.pinterest.com/explore/kinderen-kerstmis-knutselen/

Heb jij al plannen voor de kerstvakantie? Deel jouw tips met ons!

Robin van Tilburg

Robin is freelance journalist & tekstschrijver en woont samen met vriendin Loes en dochters Emily (3) en Sophie (0) in het mooie Breda. Vindt zichzelf een Vitale Vader en wil met zijn artikelen anderen inspireren dat ook te zijn. Voor VDRS schrijft Robin over zijn ervaringen met een goede balans tussen werk en privé, actuele thema's en persoonlijke anekdotes over zijn eigen vaderschap. Met twee prachtige meisjes is de inspiratie voor een nieuw blog nooit ver weg.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *