Vadercafe

regio: Nederland

Goede gesprekken over het vaderschap

Vadercafé is een avond voor vaders en goede, eerlijke, open gesprekken over het vaderschap. In het Vadercafé kan je sparren met andere vaders over zaken die je bezighouden of waarover je nieuwsgierig bent hoe anderen dat aanpakken.

Voor alle soorten vaders

De onderwerpen in het Vadercafé kunnen variëren van opvoedkwesties tot relationele uitdagingen. Dit alles in een broederlijke sfeer waarin gelachen wordt, serieus naar de ander geluisterd wordt en regelmatig voor opluchting zorgt door de herkenning bij anderen. Het Vadercafé is toegankelijk voor alles soorten vaders: aanstaand, jong, oud, gescheiden, samen met partner, alleenstaand, stief of pleeg.

Het Vadercafé is opgezet door Patrick Timmermans van Vader Visie. Hij organiseert dit sinds 2016 maandelijks in Amsterdam. Anno 2019 wordt het Vadercafé op steeds meer plekken in het land gegeven, begeleid door verschillende vaders die aangesloten zijn bij een samenwerkingsnetwerk van Vadercafé-facilitators. De visie van Patrick is dat straks elke vader in Nederland in de buurt bij een Vadercafé terecht kan. Hij nodigt eenieder die interesse heeft om een Vadercafé op te starten, zich aan te sluiten bij het bestaande netwerk van Vadercafé-facilitators.

regio: Nederland
Dit initiatief werkt o.a. met deze thema's: