Daddy-Testteam: Review Max de Mepper

 

Wat een leuk werk heb ik toch. Ik mag wéér een spelletje spelen met mijn kind en een review schrijven voor andere ouders. Deze keer is het Max de Mepper van Hasbro. Hasbro is onder meer bekend van de gezelschapsspellen Monopoly en Cluedo, maar ook van Nerf en de Transformers. Met nog 4(!) weken tot sinterklaas vonden wij dit een geschikt moment om het spel bij jullie onder de aandacht te brengen. Ons review panel bestond uit twee 5-jarigen en één 4-jarige.

 

Korte speluitleg
Max de Mepper is geschikt voor maximaal 3 spelers. Iedere speler kiest een kleur/dier om mee te spelen. Vervolgens mag de speler die het beste het gezicht van Max na kan doen beginnen. Je laat Max draaien door het mechanisme op te winden door het naar achter trekken van een slak. Vervolgens slaat Max zijn vuist op één van de loopvakjes. Dat is het aantal stappen dat je mag zetten. Het vakje waar je met jouw pion op terecht komt vertelt je hoeveel besjes je mag verzamelen, Maar pas op! Mept Max op jouw diertje, dan moet je jouw besjes allemaal inleveren! De winnaar is diegene die aan het eind van het spel de meeste besjes heeft verzameld. (snap je het nog? 🙂 )


Wat valt op?
Op de doos staat al aangegeven dat het spel door een volwassene in elkaar moet worden gezet. Hiermee wordt je als ouder alvast op de hoogte gesteld dat jij er eerst iets voor moet doen 😉 Fijn om te weten! Het spel is zonder al teveel moeite klaar voor gebruik. Na de korte instructie uit de handleiding kun je gelijk van start. Alle stickertjes zijn er al op geplakt. Heerlijk!

De vuist van Max is enorm interessant voor de kinderen. Het regelmatig heen en weer bewegen om te bekijken wat er onder zit maakt Max niets uit. De arm doet het na 100x op en neer meppen nog altijd even goed. De mep van Max heeft wel als bijwerking dat de diertjes nogal eens van de boomstronk of van het bord vallen. Dit is wel jammer en leidt af van het spel. De kleinsten zijn dan even uit het spel en weten even niet meer wie er ook alweer aan de beurt is.

Hasbro is op de hoogte van de verbeterpunten van het spel. In de handleiding wordt als tip al gegeven dat de beestjes die van het pinnetje af vallen zonder dat Max ze raakt er gewoon weer opgezet kunnen worden.

Variaties
Er zijn ook variaties op het spel mogelijk. In de handleiding wordt dit uitgebreid omschreven. Zo is het mogelijk om een kort spel te doen of een spel voor gevorderden. Met deze laatste optie maak je het een net grotere uitdaging om te winnen. Door deze extra opties is het spel langer leuk. Ook 8,9,10 jarigen kunnen zo nog uit de voeten met dit spel.

Conclusie
Max de mepper is een leuk spel, dat niet al te lang duurt en dat kinderen meerdere keren achter elkaar willen spelen. Het is ook een spel dat kinderen zelfstandig kunnen spelen, nadat het door papa in elkaar is gezet. Je hoort ze vanuit de keuken lachen en gieren als Max weer een diertje mept. Er zijn een aantal kleine puntjes die wat aandacht behoeven. De diertjes die er per ongeluk vanaf vallen kunnen erg afleidend zijn voor de jongste kinderen. Het 2e aandachtspuntje is de slak. Als je door de slak het mechanisme wilt draaien wil het hele bord nog wel eens meegaan in het enthousiasme van de kids en kun je weer opnieuw beginnen.

Max de Mepper krijgt van het Daddy-testteam een dikke 7!

+Eenvoudig spel
+Spreekt de verbeelding aan
+Spannend spelletje
+Leuk voor kinderen onderling
+Variaties in spelen mogelijk

-Vallende diertjes
-Meedraaiend speelbord bij opwinden

[easyreview cat1title=”Product” cat1rating=”4″ cat1detail=”Leuk product. De kids uit ons panel (4 en 5 jaar) reageerden zeer enthousiast op de mepper!” cat2title=”Prijs/kwaliteit” cat2rating=”3.5″ cat2detail=”leuke kleuren en redelijk stevig materiaal.  de mepper bleek in onze test ‘monkeyproof’ maar de diertjes op de pinnetjes en de slak niet echt. Verder vinden we dit leuke product vanuit vaderperspectief ietsje te hoog geprijsd zoals het nu wordt aangeboden. Aan opa en oma vragen dus… :-)” cat3title=”speelplezier” cat3rating=”4″ cat3detail=”Veel gelach en gepraat gehoord tijdens het spelen. Alle kinderen vonden het een grappig spel.” summary=””]

Max de Mepper is hier te bestellen:

[bol_product_links block_id=”bol_563893bd1a2c3_selected-products” products=”9200000044717621″ name=”Max de mepper” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Robin de Jong

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *