Een droom die uitkomt, samen sporten met je kind

Sinds ik papa ben, heb ik een droom. In deze droom sport ik samen met mijn twee jongens. Samen op de fiets kilometers wegtrappen, samen door de duinen hardlopen of een balletje slaan. Eigenlijk maakt het niet uit welke sport, als het maar samen is. Dat lijkt mij écht leuk.

Sporten doen we genoeg

Een mooie bijkomstigheid is dat sporten gezond is, een ideale combinatie dus. Helaas zat het er tot voor kort niet in om samen te sporten. Ik train zelf voor kwart triathlons en dus zwem ik, ik fiets en ik loop hard. De jongens vinden hun sportplezier in zwemles, tennis en judo. Ik zie ook de overlapping, maar op dit moment blijft het bij papa het monster versus de twee kleine waterratjes. Leuk, maar dat is niet wat ik bedoel.

Mijn droom wordt werkelijkheid

De jongens waren niet van het samen sporten, op één fietstochtje met Joshua na. Ze keken liever samen een film of bezochten een museum. Ik wilde niet pushen, omdat ik bang was dat ze de lol in het sporten zouden verliezen. Een maand geleden kwam echter de ommekeer. Joshua wilde aan de Light in the Night run meedoen, een kidsrun van 2,4 kilometer. Ik vond het leuk dat hij mee zou doen, maar hij moest van mij wel een keer oefenen. Ik wilde dat hij wist waar hij aan begon, omdat 2,4 kilometer een behoorlijke afstand is voor een 7-jarige. We hadden in totaal twee keer geoefend en we ontdekten dat samen hardlopen leuk was. De kidsrun liep hij uit en ik was benieuwd of hij erna nog met mij wilde hardlopen. Ik vroeg het hem en hij beantwoorde mijn vraag enthousiast met ’Ja’.

Gezelligheid en lol is het doel

Nu, een maand later, lopen Joshua en ik 1x per week hard. Het gaat niet om de snelheid, de afstand, maar om gezellig kletsen, tikspelletjes doen en lachen. Vorige week was het ook weer zover. We liepen in en deden 15 keer tikkertje. Tussen iedere tikbuurt wandelde we een stukje. Joshua had mij met 10 – 5 verslagen. Achteraf zag ik dat we 3 kilometer hadden gelopen. Gewoon 600 meter verder dan de Light in the Night run!

Na het hardlopen kwamen we enthousiast thuis en Diego wilde ook wel aan de tikspelletjes meedoen. Van de week zijn we voor het eerst met zijn drieën gaan hardlopen. Mijn droom was in vervulling gegaan en ik hoop dat de droom nog heel lang gaat duren!

Chan Kerste

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *