Fit door fruitontbijt

Sommigen zweren erbij, anderen moeten er niet aan denken… het fruitontbijt. Zelf heb ik hier hele goede ervaringen mee. Volgens Harvey & Marilyn Diamon van het boek ‘Een leven lang fit’, zit je lichaam ’s ochtends in een ‘eliminatiefase’. Het is dan juist bezig met het afvoeren van stoffen die niet nodig zijn. Aangezien fruit en vruchtensappen licht verteerbaar zijn, passen zij erg goed bij deze fase. Te zware kost in de ochtend werkt juist averechts. Je lichaam moet dan juist weer bezig om dit te verwerken.

Ik weet het de meningen zijn verdeeld (vraag het maar aan de Britten), maar het werkt voor mij,  als rechtgeaarde fruitfreak, echt goed. Ook bijvoorbeeld op zondagochtend als ik een hardlooprondje maak. Wat fruit en een glaasje sap, daar loop je prima op.

Ik doe het niet elke dag. Heb ook soms zin in paar lekkere boterhammen. Dus experimenteer er maar mee en voel vooral wat goed bij jou past!

Marius van Regteren

Marius van Regteren (1971) is de trotse vader van Lisa (2001), Rosanne (2002), Milo (2006) en Jorinde (2008) en getrouwd met Ildri. Naast zijn rol als vader en echtgenoot, werkt hij als coach en begeleider, waarbij hij graag leiders helpt om zichzelf en de mensen om hen heen tot bloei te brengen (zie www.mpoweru.nl). Marius houdt ervan om het leven te ‘bestuderen’ en zijn bewust-zijn en dat van anderen verder te vergroten. In dat kader heeft hij in 2012 VitalDaddy opgezet, de voorloper van de Stichting voor Betrokken Vaderschap / VDRS. Met VDRS wil hij een platform creëren om betrokken, aanwezig vaderschap in Nederland nog nadrukkelijker op de kaart zetten. Zijn motto: investeer in je vaderschap, dat is de beste investering die een vader kan doen!

Lees Interacties

Reacties

  1. Natuurlijk! De meeste topsporters weten het. De meeste voedingsdeskundigen “van deze tijd” zijn het er wel over eens: Vers fruit als ontbijt, of pure vruchtensap met wat granen. En natuurlijk geen melk of yoghurt met een smaakje. Mij bevalt het ook uitstekend.

    Nieuwsgierig als ik ben, bedacht ik, wat hebben we tot nu toe te melden over Vital Food voor de Vital Daddy? Een kleine selectie levert in ieder geval voor het ontbijt al aardig wat op. Want deze fruittip voor het ontbijt past perfect bij de lange blog over Voedings tips in het algemeen. Zo kun je meteen aan de slag. Lees dan ook de andere ontbijttips nog even: Smoothie Maker van Jan-Willem en Verse Jus van Marius! Goed begin Vital Daddy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *