Geocaching

We kennen het allemaal wel. Een mooie zondagmiddag, kinderen die er nodig even uit moeten. Wij willen dan wel graag even het bos in, maar zodra ze dat horen beginnen de kinderen te stuiteren. Nee hoor, geen boswandeling klinkt het luid. Paaltjes wandelingen zijn al helemaal taboe. Trucjes als, bij elk tiende paaltje een snoepje helpen inmiddels ook niet meer. Maar wij vinden bewegen, lopen en frisse lucht wel lekker en belangrijk. De oplossing hebben we recent ontdekt en heet geocaching. Voor wie het niet kent, en daar hoorde ik vorige week ook nog bij, een korte uitleg.

Geocaching

Wereldwijd zijn er een dikke 2 miljoen “caches” verstopt. Een cache is een kistje, doosje, blikje of iets dergelijks met een aantal troffees en een logboek. Je gaat naar www.geocaches.com en daar vind je alle informatie. Zoek een cache uit en lees de beschrijving. Die print je uit, of je download de app op je telefoon. Dan ga je naar het startpunt van je cache, dat wordt in coördinaten aangegeven. Daar krijg je een aanwijzing waardoor je nieuwe coördinaten berekent. Vaak met leuke rekenopgaven. Neem een opschrijfboekje mee en laat de kinderen lekker puzzelen. Dan berekenen ze het nieuwe “waypoint”. Met behulp van de app op je telefoon en een gps ( die je ook op je telefoon hebt) ga je naar het volgende waypoint. Vooral het lopen met een gps zender die aangeeft hoeveel meter in welke richting je moet lopen is erg leuk. Er is tenslotte niet altijd een pad. Zo ga je steeds verder. Aan het eind, als je alles goed doet, vind je de cache. Die moet je “loggen”. Hij moet daar blijven liggen, dus je moet goed zoeken maar ook niet te opvallend benaderen. Er verdwijnen wel eens caches, en dat is natuurlijk jammer. Van iedere cache is ook op de site een logboek, je kunt dus daar ook je ervaring achterlaten, wat anderen die een cache willen doen weer helpt bij hun keuze. Je schrijft je naam en bevinding in het logboek, stop er een dingetje in, haal er iets uit en sluit de cache weer af.

Je kunt van te voren lezen hoever de wandeling is. Wij hebben onze eerste van 4 km. gedaan bij Arnhem en dat was erg leuk. Geocaching wordt al snel een verslaving. Ze liggen in Arnhem, maar ook in New York. Je kunt het overal doen.

Trek de wandelschoenen maar aan en lekker op pad ! Ze zijn er ook om te fietsen, met de motor, en ik ontdekte er zelfs een die je moet zwemmen ! Voor ieder wat wils zou ik zeggen. Laat je de ervaring weten? Ik ben reuze benieuwd wat je er van vindt.

Maurice de Does

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *