Mountainbike weekend Arnhem Noord

Vijf stoere gozertjes, drie vaders, acht mountainbikes en een bos. Simpel en ongecompliceerd. De ingrediënten van een heerlijk mountainbike weekend in Arnhem Noord. Wat een feest!

Smeren en kuisen

In het laatste weekend van de zomervakantie zou het gaan gebeuren. De week voorafgaand waren alle fietsjes vakkundig gekuist en gesmeerd. Overuren in schuurtjes. Radio op 10. Limo op de werkbank. Versnellingen afstellen, remblokjes nalopen, kettingen insprayen. Stap voor stap werd een gebroken versnellingskabel vervangen. Het kleine coureurtje in de lead uiteraard. Een werkende derailleur als ultieme beloning voor met vet besmeurde handen waar geen groene zeep tegen opgewassen is. Een blijvende herinnering.

Hotseknotsen

In de bossen rondom Arnhem (Noord) zijn prachtige routes uitgepijld. Met een moeilijkheidsgraad naar keuze raggen over smalle paadjes. Het plezier was van de met stof bevuilde koppen af te lezen. Hotseknotsen over boomwortels, manoeuvreren door los zand, zo hard mogelijk door de kuitbochten, op tijd schakelen voor een klimmetje. En natuurlijk af en toe even een adempauze. Even een technische check. Even de belevenissen delen. Even het zand van de broek kloppen, opgelopen bij een schuivertje. Even een slok uit de bidon.

Knakworsten en een binnenband

Uiteindelijk werd het een tocht van twee uur. De euforie was van de bekkies af te lezen. Niemand heeft ook maar een moment gedacht aan de schoolbel die vanaf maandag weer zoemt. De investering? Vijf blikken knakworsten en een binnenband! Voor een fantastische herinnering toch een goeie business case.

Edwin Maalderink

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *