Vader en dochter huren Tandem

Het idee had ik al langer. Ik wilde iets ondernemen met onze oudste (14) dochter. Gewoon samen, met z’n tweeën zonder de andere kinderen. Even 1 op 1 er tussen uit. Wat kan je dan doen? Spectaculair pretpark, dagje strand?  Ik hoef niet zo nodig in al die achtbanen, na een paar heb ik het wel gezien. De hele dag op het strand is ook saai, dat doet ze liever met vriendinnen, logisch ik ging als puber ook niet met mijn moeder naar de zee. Hoewel ik een fanatieke wandelaar ben, is dat haar ding niet zo. Alleen de kik van iets bereiken, een prestatie zoals een berg beklimmen, daar is ze wel voor uit te dagen. Zo kwam ik op het idee te gaan fietsen met een tandem. En zo geschiedde, vader en dochter huren een tandem.

Vader en dochter huren Tandem

Na wat zoeken op internet kwam ik op Tandemverhuuroverbetuwe. In Elst (Gld) verhuren ze tandems. Ik heb er een gereserveerd, en besloten samen naar mijn schoonouders in Nieuwegein te fietsen. Een prima fiets met verende zadelpen, verende voorvork en 8 versnellingen. Via de routeplanner van de fietsersbond kan je eenvoudig een route plannen. De kortste route, of de makkelijk doorfietsen route. Wij kozen voor de route via fiets knooppunten. Dan hoef je niet steeds op de kaart te kijken. We hadden een lijstje met nummers en dat fietst lekker door. Zaterdagmorgen de tandem gehaald, het was even zoeken naar het bedrijf, en de loslopende honden deden ons wel een beetje schrikken, maar de mensen waren erg hulpvaardig. Wat gereedschap voor bandenplakken en het verstellen van stuur en zadel zodat we onderweg van plaats kunnen ruilen kregen we mee, net als een paar degelijke fietstassen. Borg hoefde niet, ik betaalde vooruit en mocht de fiets de volgende dag weer terug zetten. Ze hoefden mijn naam niet eens. Daar gingen we, gewapend met brood, appels en een flinke fles Spa.  Via Valburg,  Herveld, Andelst, Dodewaard, Ochten, IJzendoorn een heel stuk over de dijk langs de waal. Een prachtige route door de Betuwe. Uiteindelijk kwamen we in Wijk bij Duurstede. Met de pont over en door naar Houten en Nieuwegein. Na 72 kilometer waren we er. Eigenlijk net iets te ver, de laatste 15 kilometer kwam de zadelpijn wel opzetten!

DSCN4349

Samen er even helemaal uit.

Het is echt leuk, samen op de tandem genieten van de route, we hadden prachtig weer en een beetje kletsen over school, vriendinnen etc. Het schiet ook aardig op, alleen de wielrenners op de dijken haalden ons in. We maakten er een sport van ook de 50+ generatie op de elektrische fietsen in te halen, en met een vriendelijk “goedemiddag” er voorbij. ’s-Avonds bij mijn schoonouders eten, kletsen en slapen. De volgende morgen na het ontbijt zijn we aan de terugweg begonnen. Een grotendeels andere route. Vanaf Wijk bij Duurstede over de Rijndijk naar Amerongen, daar met de pont oversteken en dan alsmaar rechtdoor tot aan Arnhem. 69 kilometer tot we thuis waren. Het is een prachtige route. De waterscooters en bootje speelden op de Rijn, fietsers en motoren over de dijk, een prachtig uitzicht de hele weg.

 De kik van de prestatie

Het laatste stuk viel niet mee, het tempo wat omlaag, de billen gingen steeds zeerder doen, maar we zouden het halen! Halverwege een flinke lunchstop, nog een keer een ijsje gegeten en doorzetten maar. De wind hadden we tegen, maar de zon scheen volop en het was warm, dus een beetje verkoeling hadden we wel verdiend. Moe maar voldaan kwamen we om 15.30 uur thuis. We zijn trots op onze prestatie, die ervaring neemt niemand ons meer af. Een aanrader voor iedere vader die iets leuks wil doen met zijn dochter.

Maurice de Does

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *