Korte film: Vader en Dochter (2000)

Vader en Dochter (Father and Daughter) is oorspronkelijk een animatiefilm van Michael Dudok de Wit uit 2000. De film kreeg een groot aantal prijzen, waaronder de Oscar voor beste animatiefilm in 2001. In 2007 kreeg deze film een plek in de canon van de Nederlandse film. De film heeft bijzondere geluidseffecten.

In deze korte film zie je dat een vader en een dochter afscheid nemen bij een dijk aan het water. Het meisje blijft daarna telkens, per fiets over de dijk, terugkeren naar de plek van dat afscheid. Deze zoektocht naar haar vader herhaalt zich in verschillende levensfases. Ook als ze zelf al heel oud is gaat ze terug naar de plek.

Net als je denkt, waar gaat dit alles naartoe, heeft de film een mooi en onverwacht einde. Persoonlijk word ik het meest geraakt door de innige vader-dochter ‘hug’. Iets waar ik als vader van 3 dochters (en een zoon) een groot fan van ben ;-).

Hieronder kun je de film bekijken.

Marius van Regteren

Marius van Regteren (1971) is de trotse vader van Lisa (2001), Rosanne (2002), Milo (2006) en Jorinde (2008) en getrouwd met Ildri. Naast zijn rol als vader en echtgenoot, werkt hij als coach en begeleider, waarbij hij graag leiders helpt om zichzelf en de mensen om hen heen tot bloei te brengen (zie www.mpoweru.nl). Marius houdt ervan om het leven te ‘bestuderen’ en zijn bewust-zijn en dat van anderen verder te vergroten. In dat kader heeft hij in 2012 VitalDaddy opgezet, de voorloper van de Stichting voor Betrokken Vaderschap / VDRS. Met VDRS wil hij een platform creëren om betrokken, aanwezig vaderschap in Nederland nog nadrukkelijker op de kaart zetten. Zijn motto: investeer in je vaderschap, dat is de beste investering die een vader kan doen!

Lees Interacties

Reacties

  1. In de tekstsamenvatting: Ik word, is zonder t.
    Kinderen die het lezen worden verkeerd ingelicht. Dank om de grammaticafout te verbeteren.
    Mooie film 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *