Vader en zoon Into the Wild

Wauw, wat een verhaal! Vietnam 1973. Een vader vlucht met zijn 1 jarige zoon de wildernis in nadat een landmijn explodeert bij hun huis. De moeder en twee andere kinderen vinden de dood. De Amerikanen voeren dan al bijna 20 jaar oorlog tegen het communistische Vietcong in het Noorden. En zoals altijd is de gewone burger bij een Amerikaanse suprematie goed de lul. Zo ook vader Ho Van Thanh (inmiddels 82 jaar) en zijn zoon Ho Van Lang. Van Thanh en Van Lang vluchten Into the Wild. Diep de bossen in en komen de eerste 40 jaar er niet meer uit. Zo doe je dat!

‘Into the Wild’

Deed Christopher McCandless na zijn afstuderen in 1990 ook. Van de aardbodem verdwijnen. En leven in totale isolatie in het onherbergzame Alaska. Totaal gelukkig in de overweldigende natuur en met de sensatie van beesten om je heen. Sean Penn maakte er een prachtige film van. Pearl Jams Eddie Vedder schreef er de juiste muziek bij. Een ‘must see’ film om bij benadering te ervaren hoe het is om teruggeworpen te worden op je zelf en de elementen. Heerlijk!

into the wild 2

Vader en zoon ‘Into the Wild’

Terug naar Vietnam. Deze ‘Into the Wild’ is wel extreem. Vader en zoon houden zich maar liefst 40 jaar schuil in de bosjes ergens in de provincie Quang Ngai. En worden dan per toeval gevonden door een paar houtsprokkelaars. Overleven op een menu van groente en vlees. Zelf verbouwd en voor het vlees werden er dieren geschoten. Ze hadden al die tijd geen enkel contact met de buitenwereld. Helpt me herinneren dat ik mijn zoon een weekend kamperen heb beloofd. Een paar dagen de Veluwe op. En als u niets meer van mij hoort, dan weet u het. Ben dan Into the Wild.

Raoul van Heese

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *