Waarom vaderdag knutselwerken speciaal zijn

Weken kijk ik er naar uit en zondag is het zover, het is vaderdag! De dag, naast mijn verjaardag, dat de jongens geheimzinnig bezig zijn voor papa, veel lol hebben om papa te laten raden wat ze hebben gemaakt en altijd een speciale herinnering bij mij achterlaten met hun knutselwerken.

Waarom al die vaderdag klusfolders?

Bij mij gaat vaderdag natuurlijk alleen om wat de jongens in elkaar geknutseld hebben. Het maakt niet uit hoe het knutselwerk eruit ziet als het maar van de jongens komt. De commercie die ook achter vaderdag zit kan mij gestolen worden. Mama hoeft zeker niets te geven, want ik ben toch niet haar vader. Ik hoef geen televisie, racefiets en zeker geen heggenschaar van de jongens. Een heggenschaar zie ik alleen als hint van mama dat ik in de tuin moet gaan werken. Het enige wat ik in de tuin zou willen doen is BBQ-en.

Brillenkoker
Brillenkoker

Commercie en Amerika, dé combinatie

Dat is dan wel weer een voordeel van vaderdag, want het vlees is meestal in de aanbieding en het bier ook. Dat past natuurlijk perfect bij een feestdag die ontstaan is in Amerika. Wel gek dat vaderdag ooit begon bij een vrouw in Amerika die haar vader wilde eren. Haar vader had namelijk zes kinderen opgevoed na de dood van haar moeder. Natuurlijk was ze geïnspireerd door moederdag dat een jaar eerder ontstaan was. Dat dan zo vaderdag uit Amerika overslaat naar het hele land en daarna over de hele wereld vind ik verbazingwekkend.

Ieder cadeau doet papa van binnen smelten

Net zo verbazingwekkend als de knutselwerken die ik de laatste jaren van de jongens heb gekregen. Mijn collectie bestaat uit een boekenlegger, brillenkoker, placemats, sleutelhanger en waarschijnlijk vergeet ik er nog een paar. Iedere keer dat ik een knutselwerk in huis aantref, komen er mooie herinneringen bij mij naar boven. Ik zie hun glimlach voor me, voel een knuffel en ik denk vooral positief over ze. Alleen met die brillenkoker heb ik een haat/liefde verhouding. Diego wilde dat ik hem gebruikte, maar helaas was deze niet sterk genoeg om mijn bril te beschermen. Hij vond mijn uitleg teleurstellend…

Dat is is dan ook de enige teleurstelling van de afgelopen vaderdagen. Verder is vaderdag een mooie gebeurtenis voor kind en vader. Ik ben benieuwd wat de jongens in elkaar hebben geknutseld en welke herinneringen deze knutselwerken bij mij achterlaten!

Chan Kerste

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *