Smaak in de klas

Als je van je hobby je beroep kan maken is dat natuurlijk geweldig. En als je daar dan op de school van je kinderen over mag vertellen en het ‘over mag brengen’ is dat dubbel geweldig! Rembert van Noort vertelt er het volgende over:

Sma(a)kelijk?!

“Proeven, kijken, ruiken en voelen: totale smaakbeleving heb ik in de klassen van mijn twee jongens gebracht vandaag. Door het project ‘Vaders op school’ op basisschool De Arabesk ben ik uitgedaagd om in de klas iets te vertellen over iets wat mij bezighoudt en wat ik leuk vindt. Met een grote pan groentesoep en een zak met groenten toog ik naar school vanmorgen en heb ik de kinderen vertelt over mijn passie: smaak. Na wat rondvragen over wie er thuis papa of mama wel eens helpt met koken, meteen de proef op de som genomen. Op het programma stond ‘groenten determinatie’. Oftewel wat proef je, welke groenten ken je, welke niet en wat kunnen we daarover vertellen?

Uitspugen mag!

Leuk om te zien hoe gemakkelijk kinderen enthousiast te maken zijn over lekker eten. Omdat ik het belangrijk vind dat ze alles proeven mochten ze van mij ook weer uitspugen wat ze niet lekker vonden.”

 

Lees het hele verhaal én het recept op de site van Rembert: http://rembert.nl/smaak-in-de-klas/

Niels Meijerink

Uit de strenge winter van '63. Freelancer, zzp-er, zp-er of hoe je het ook wil noemen. Vooral product owner en communicatieadviseur, ervaring met ICT/online dingen. En vader, al ruim 22 jaar ervaring met dat laatste. Inmiddels 3 kinderen, 18, 21 en 22. Daarnaast gek op natuur en koken/bakken. Opgegroeid in Arnhem en omgeving, via Utrecht en het verre Oosten terechtgekomen in de prachtige hanzestad Deventer. Is de online redacteur van dit platform en blogt ook uit ervaring, de dagelijkse praktijk en vanuit de keuken.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *