Weekendtip: Naturalis Biodiversity Center

Al heel lang stond een bezoek aan Naturalis op het programma. Op de één of andere manier kwam het er maar steeds niet van. Een ingelaste studiedag bood soelaas. Met de museumjaarkaart op zak vertrokken we naar Leiden.

Het Natuurtheater

Naturalis is gevestigd in een vrij imposant gebouw dat te bereiken is via een loopbrug. Halverwege deze loopbrug sta je oog in oog met twee imposante neushoorns. Er zijn dagen dat ik deze beesten niet ontmoet. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om zo’n beest in het wild tegen te komen. Ze zijn echt huge….. Alle beesten in Natuarlis worden overigens op ware grote tentoongesteld in het Natuurtheater en zien er levensecht uit. En dat zijn er heel wat. Een niet te missen levensgrote Witte Haai hangt in de lucht. Laat dat nu net het beest zijn waar mijn dochtertje dankzij opa Kees (een groot haaienliefhebber) slapeloze nachten van heeft gehad.

Camarasaurusskelet

Vanuit het Natuurtheater heb je de keuze uit uiteenlopende (vaste) expostieruimtes. Alles staat in het teken van onze wonderlijke planeet. Oogden de neushoorns al imposant……dat is niets in vergelijking tot het camarasauresskelet die staat opgesteld in de Oerparade. Dit skelet, een topstuk van het museum, reikt tot een hoogte van maar liefst 18 meter.

Ogen en oren tekort

In Naturalis kom je ogen en oren tekort. Er is letterlijk heel veel te zien en te doen. Voor jonge kinderen, zoals die van mij, is het wat moeilijk om het overzicht te bewaren. Dat leidt overigens wel tot een ongestructureerde ontdekkingstocht waarbij de ‘oe’s en ah’s’ niet van de lucht waren. Ik kreeg heel wat vragen voorgeschoteld waar ik eerlijk gezegd ook geen antwoord op had. Zo vroeg mijn zoontje bij het aanschouwen van een gigantische langzaam draaiende wereldbol:  “Pap… als de aarde sneller gaat draaien, worden wij dan misselijk?”

Naturalis is een vermakelijk, leerzaam en interactief museum waar je je makkelijk een halve dag kunt vermaken met kinderen vanaf kinderen een jaar of 7. Het parkeren kost overigens € 5,00 voor een hele dag.

Naturalis is een vrij nieuw museum geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7.

 

 

Jan-Willem Vaartjes

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *