Bookmakers, scouts en zaakwaarnemers

Nieuwsfeitje van afgelopen week. Opa Wilson uit Wales is rijk. Hij incasseerde 2.500 keer zijn inleg. Afgelopen week werd welgeteld 140.000 euro op zijn rekening bijgeschreven. Waarom? Hij had gewed dat kleinzoon Harry nog voor zijn 18e levensjaar voor het nationale voetbalteam zou spelen. Opa bezocht de bookmaker toen Harry welgeteld 18 maanden oud was. Afgelopen week werd Welshman Harry voor het eerst opgesteld. Tegen België. Harry was 16 jaar en 207 dagen oud. Meneer Bale, met een transfer van een slordige 100 miljoen euro de duurste voetballer ooit, moet daarmee “U” zeggen tegen Harry. Hij deed er 108 dagen langer over voordat hij debuteerde voor hetzelfde Wales. Een introductie in bookmakers, scouts en zaakwaarnemers.

Baltovenaars

Ander nieuwsfeitje. Ook deze week. Nu uit ons eigen landje. Clubs in het betaald voetbal blijken op steeds jongere leeftijd talentvolle baltovenaars te scouten. De onopvallende mannen in lange regenjassen op uithoeken van het voetbalveld blijken toe te nemen. Voorbeeld? Een kereltje van 10 maakte afgelopen zomer de overstap van het Groningse platteland naar het Barcelona van Messi. Maar het kan nog gekker. Het nieuwsfeitje bracht het kennelijke gegeven dat al bij een jaar of zeven de marktwaarde van sommige kotertjes zodanig is, dat het interessant wordt om de talentjes en hun papa’s en mama’s te verleiden. Zeven jaar oud!

“Wel winnen, hè”

Toen ik de twee nieuwsfeitjes liet bezinken moest ik denken aan een bezoek aan het theater vorig jaar. ““Wel winnen, hè”, een heerlijke voorstelling vol humor over positief coachen met als stelling dat het in de kern gaat over plezier en zelfvertrouwen. Een aanrader voor elke ouder met sportende kinderen.

Onder de radar

Talent is iets prachtigs. Een ontdekkingsreis. Uniek. Voor iedereen verschillend. Misschien is het wel mijn belangrijkste taak om mijn kinderen hun talenten te laten ontdekken en ervaren. De voorwaarden te scheppen. De ruimte te geven. Zo af en toe wat te kietelen. Of te relativeren.

“Uw kind heeft talent. We hebben het alleen nog niet ontdekt.” Een uitspraak van Herman Finkers die me nog vaak doet gniffelen. Met bovenstaande nieuwsfeitjes in het achterhoofd is het misschien wel goed dat de ontdekkingsreis nog even duurt. Lekker onder de radar. Geen scouts of zaakwaarnemers. Hoeven we voorlopig ook niet te verhuizen naar Madrid of Londen.  😉

Edwin Maalderink

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *