Carrière switch

Papa slaapt tegenwoordig elke maandagavond in een hotel aan de andere kant van het land. Dankzij een carrière switch. Hoezo VitalDaddy?!

 “Geen baas meer”

Na veertien jaar voor één werkgever te hebben gewerkt is daddy zelfstandig gegaan. Heel slim volgens m’n zoontje. “Heeft papa geen baas meer die zegt wat hij moet doen”. Zo had ik het zelf nog niet helemaal bekeken. Prachtig wat er in die kleine koppies om gaat. Jaren worstelde ik met de balans tussen gezin, carrière en een gezonde leefstijl. De struggle van veel dertigers. Maar de drie gewichtjes waren niet even zwaar. Of m’n gezin er zwaar onder geleden heeft? Mwah. Of ik gezonder had kunnen leven? Zeker weten, veel gezonder!

Carrière switch

En dus ging ik even lunchen. Een reset. Een adempauze. Conclusie: onze legendarische nummer 14 heeft gelijk. Je gaat het pas zien als je het door hebt. Acht maanden geen stress, geen deadlines, geen gedoe. Full time papa. Heerlijk waren de fietstochtjes naar school. De voetbaltrainingen. De tekeningen aan de keukentafel. De balletles. De kleine momentjes samen. En……. wat heerlijk om eindelijk weer eens topfit te zijn van het vele sporten. De (wannabe) VitalDaddy was born.

 Oude patroon

De les was duidelijk. Totally clear. Maar tegelijkertijd: hoe voorkom ik nou dat ik in het oude patroon verval? Ik koos ervoor om zelfstandig verder te gaan. Een duidelijke prestatie afspreken. Iets moois neerzetten. Een resultaatverplichting. En tegelijkertijd een eigen spoor trekken, flexibiliteit qua werkpatroon, files mijden. Nothing is forever. Maar het bevalt zeer.

 Finish op de Erasmusbrug

Resultante van een beetje passen en meten in de week werd een nachtje logeren op loopafstand van een opdrachtgever. Aanvankelijk geen aantrekkelijk idee om een avond niet thuis te zijn. Maar in ruil daarvoor is de bijdrage aan het gezin de rest van de week groter dan ie ooit is geweest. En oh ja, op maandagavond rent daddy tegenwoordig over de Maasboulevard met finish op de Erasmusbrug. Heerlijk dat biertje na afloop.

Edwin Maalderink

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

  Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

  Lees Interacties

  Reacties

  1. Mooi geschreven Edwin! Ik ben nu al weer bijna 4 jaar ‘eigen baas’ en de flexibiliteit voelt heerlijk. Maar het is wel altijd scherp blijven. Voor je het weet zit je hele dagen aan de andere kant van het land, met een reistijd van hier tot Tokyo, wat de balans tussen werk-jij-gezin geen goed doet. Maar je ervan bewust-zijn is al meer dan de helft van de oplossing 😉

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *