Daddy-Testteam: Review Aladins vliegend tapijt

Met nog 7 weken tot sinterklaas en nog 10 weken tot kerstmis vinden wij het onze taak om spellen te reviewen om de keuze voor jullie makkelijker te maken. Eigenlijk vinden wij het ook gewoon ontzettend leuk! Vorige week heeft onze ruige, behaarde en stoere vader vol testosteron Mario met zijn spruit de Eendjesdans getest voor alle vaders (en moeders). Deze week aan mij de eer om een nieuw spel te testen! Deze vader is fan van Disney films en kon de kans niet voorbij laten gaan om Aladins vliegend tapijt van Goliath te testen.

 

Korte speluitleg

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk schatten op het vliegend tapijt te leggen zonder dat het tapijt valt. Het magische vliegend tapijt heeft ook een gewichtslimiet. Om de beurt legt de speler een schat uit de zak op het tapijt. Diegene die zorgt voor het ineenstorten van het tapijt is de verliezer.

Je koopt het spel en dan…

Is het alleen nog maar een kwestie van uit de plastic verpakking halen en gaan met die banaan! Als je thuis bent, tenminste. Anders zou ik aanraden om eerst naar huis te gaan. Ik verwachtte dat ik eerst het een en ander in elkaar zou moeten zetten, touwtjes moeten vastknopen, stickers moeten plakken… je kent het wel. Maar niets van dit alles! We konden gelijk beginnen. Het enige dat nog gedaan moest worden was de magnetische arm vastklikken in het onderstel, maar dit is geen werk. Mijn ervaring is dat het net iets te lastig is voor een 5 jarige, maar dat is misschien maar goed ook. Het tapijt zit met een klein visdraadje aan het onderstel vast en houdt het tapijt op zijn plaats en voorkomt dat ie omvalt.

Sinds we het spel in huis hebben, hebben we het al 1001 keer gespeeld. Het is een groot succes. Ik hoor jullie denken, maar moet je dan als ouder altijd meedoen? Dat is nou het meest leuke van dit spel. Dat hoeft dus niet. De afgelopen week is het vaker gespeeld door de kinderen dan dat ik erbij ben geweest. Ik mocht zelfs niet eens meer mee doen want “Ik kan het zelf wel doen met mijn vriendjes” aldus mijn 5-jarige. Het opnieuw klaarzetten van het spel is nogal een uitdaging voor de jongste kinderen maar met flink wat oefening is dit uiteindelijk wel te doen.

Motorische ontwikkeling

samen spelen

Naast dat het gewoon een ontzettend leuk spel is, waarvan je nooit weet wanneer het tapijt valt omdat je verschillende moeilijkheidsgraden hebt. Het is ook nog eens goed voor de motoriek, er moeten kleine voorwerpjes uit een zakje gehaald worden zonder te kijken wat je pakt… maar ook, niet geheel onbelangrijk, zonder te voelen wat het is. Er is uiteraard geen 5 jarige die dat niet toch ‘stiekem’ wel doet. Om net dat lichte kevertje of juist de zware schatkist te pakken moeten ze al goed voelen in een zak met allemaal vormen. Dat is stap 1. Vervolgens is het de bedoeling dat ze het voorzichtig op de kleed leggen. Dat klinkt gemakkelijk maar dat verdraaide kleed wil nog wel eens ronddraaien. Timing en voorzichtigheid is essentieel en juist dit vereist voor de jongsten nogal wat oefening en geduld.

Conclusie

Het is een spel dat je snel doorhebt en zelfs na 1001 nachten nog erg leuk is om te doen. Als het na veel oefening te gemakkelijk wordt kun je het draadje inkorten zodat deze verder van de magneet af komt voor een extra uitdaging. Al met al een leuk spel voor kinderen en ouders (tenminste als je nog mee mag doen). Voor mij is het een geslaagde review en ben blij dat ik dit heb mogen (laten) testen.

Aladins vliegend tapijt krijgt van het Daddy-testteam (en dan vooral van de kleuters uit groep 1) een dikke 9.

+Eenvoudig spel
+Kleurrijk
+Stimuleert motorische ontwikkeling
+Uitdagend
+Erg veel lachen tijdens het vallen van het tapijt
+Extra visdraadje

-Lastig voor jongste kinderen om het spel weer klaar te zetten

Wil je dit spel bestellen, dan kan dat via onze partner bol.com:

[bol_product_links block_id=”bol_561fdc537b6bd_selected-products” products=”9200000045493065″ name=”Aladins vliegend tapijt” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Robin de Jong

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *