Pathé Arnhem voor publiek geopend

Zoeter dan zoet! Zo mag je de nieuwe Pathé bioscoop in Arnhem wel noemen. Aan alles is gedacht en speciaal voor kinderen zijn er mooie faciliteiten in wat in de volksmond al de ‘pot pindakaas’ wordt genoemd. Nog géén idee van wat je met de kids in de herfstvakantie wil gaan doen? Dan is een bezoek aan de allernieuwste bioscoop van Nederland, Pathé Arnhem, zeker de moeite waard.

Pathé Arnhem, de getallen?

Nieuw betekent ook groot, theatermanager Joost Grootings somt het geroutineerd voor ons op. Pathé Arnhem heeft negen zalen met bijna zeventienhonderd stoelen, zes verdiepingen en liefst twaalf roltrappen. Op de bovenste verdieping hebben bezoekers een ongekend uitzicht over de stad. En dat hebben we zelf mogen ervaren :-).

Pathé Arnhem

IMAX-zaal

De echte filmliefhebbers komen voor de technische primeurs en laten het uitzicht links liggen. Als eerste bioscoop in het oosten beschikt Pathé Arnhem over een IMAX-zaal, met bovendien het grootste IMAX-scherm van Pathé in Nederland. Deze zaal heeft 308 zitplaatsen, inclusief achttien love seats en rolstoelplekken, en is als eerste in Nederland uitgerust met het IMAX Next Generation Sound System met twaalfkanaals geluid. Twee zalen beschikken bovendien over het revolutionaire Dolby Atmos geluidssysteem.

Speciaal voor kinderen

Pathé Arnhem heeft bij de bouw expliciet rekening gehouden met gezinnen en kinderen. Zo zijn er verlaagde kindertoiletten en –wasbakken en is er een speelhoek waar kinderen zich kunnen vermaken met kleuren en knutselen tot de film begint. De kassa’s van Pathé Arnhem zijn op de begane grond, de shop met eten en drinken huist op de eerste verdieping. Nieuw zijn ook de Pathé Bios Trays. Een handige tray om je versnaperingen zonder knoeien in op te bergen. De Pathé Bios Tray is met één simpele beweging aan je stoel vast te maken en kan naar je toe worden gedraaid. Wel relaxed want zo kunnen de kids hun aandacht bij de film houden.

Pathé Arnhem
Joost klikt de Pathé Bios Tray in zijn stoel.

In het hart van de stad

Pathé Arnhem, gelegen in het nieuw ontwikkelde Stationsgebied, gaat een breed programma aan films vertonen. Van kinder- en familieproducties tot romantiek, actie, horror en films met diepgang. Daarnaast organiseert de nieuwe bioscoop evenementen zoals Ladies Night, Pathé Kleuterbios en 50Plus Bios. Bovendien zijn in Pathé Arnhem (live) registraties te zien van concerten, theater, opera’s en dansvoorstellingen.

Feestelijke kinderopening

Alles is gloednieuw en nodigt erg uit om te komen kijken. Speciaal voor de kids is er op woensdag 21 oktober 2015 een feestelijke kinderopening. ’s Middags draaien de films Hotel Transsylvanië 2 en Keet & Koen: De Speurtocht naar Bassie & Adriaan. Ook zijn er leuke activiteiten te doen: bijvoorbeeld grappige foto’s maken in de photobooth, kleuren, lachen met clown Fleur, en schminken en funky dansen op interactieve matten. Verder kan je op de foto gaan met Dracula en Mavis en kun je al je vragen aan Keet & Koen stellen tijdens de Q&A. Red je het niet voor deze woensdagmiddag, dan heb je ook de hele volgende week nog. Want dan is het vakantie in de regio Arnhem!!!! Yeah, veel kijkplezier!

Pathé Arnhem

Raoul van Heese

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *