Daddy-Testteam: review Eendjesdans

Vanuit het Vitaldaddy-testteam presenteren wij u weer een nieuw spel. Deze keer; Eendjesdans. Jawel. Deze ruige, behaarde en stoere vaders vol testosteron doen natuurlijk ook aan ontwikkeling van het spel-element bij hun kroost met vandaag in de categorie “Dreumes en Peuter”: de keiharde strijd om de juiste eendjes.

Lijdend voorwerp is hier het spel Eendjesdans. Een spel gericht op 3+. Het testteam bestaat hierom uit 2+, 28 en 32 jaar oud, omdat het kan.

Beoordeling

In het kort: Eendjesdans is fantastisch.

In de iets langere versie: Eendjesdans bestaat uit een bord met daarop 12 eendjes. Het spel kan worden gespeeld met 2 tot 4 personen. De maker adviseert de leeftijd van 3+, maar gezien het tekort aan 3+ personen in de gezinssamenstelling van de reviewer hebben we genoegen genomen met 2+. Dit bleek uiteindelijk helemaal niet zo’n probleem.

Plakken en spelen!

Na het uitpakken van Eendjesdans bleek dan ook dat de eerste uitdaging vooral zit in het netjes plakken van de ogen & symbolen op de genoemde eendjes. Door de zeer kleine stickertjes is gebruik van een pincet aan te raden. De uiteindelijk met ogen en symbolen beplakte eendjes worden op een roterend bord geplaatst, met als doel 3 bijbehorende eendjes per persoon te verzamelen. Uiteraard in de juiste vormen en kleuren. Elk eendje heeft zijn eigen symbool. Sterretje, vierkantje, noem maar op. Keihard pluspunt; zelfs voor een twee-jarige is dit geen moeilijke opgave. “O, ze moeten gelijk zijn..? Zeg dat dan…

Als het spel begint, staar je als ouder schaamteloos 3 minuten lang naar een stilstaand bord. Tegen de tijd dat jij jezelf (lees; vaker de moeder) realiseert dat er 2 AA-batterijen nodig zijn om er een bewegend geheel van te maken heeft je 2+ jarige alle eendjes al over tafel gemieterd, en sta jij in de eerste de beste la te zoeken naar het pak batterijen waarvan je zeker wist dat je die laatst nog bij de Ikea had meegenomen. En daarna de eendjes onder de bank.

En nu met batterijen…

Bij poging twee (nu met batterijen) wordt het al leuker. De eendjes zwemmen door de gemotoriseerde vijver, en je kroost zit vol verbazing te kijken. Een gemiste kans in deze is het ontbreken van een herkenbaar liedje. Naast het geluid van elektromotoren die de vijver doen bewegen, hoor je vooral & voortdurend “kwak-kwak”. Het gehalte ‘dans’ is hiermee enigszins onderbelicht. Ik zou de maker adviseren om vooral een Efteling-achtig- (carnaval/festival?) muziekje te programmeren om het voor de kleinste helemaal leuk & verslavend te maken, zodat ze al swingend eendjes kunnen vissen, hopende op het juiste symbool.

Conclusie

Maakt dit het kroost (jawel, woordgrapje) uit dat er geen liedje aan vast hangt? Nee. Geenszins. Bewegende eendjes, een voortdurend gekwek en het behalen van resultaat (het verzamelen van de juiste eendjes) heeft ons ten minste 30 minuten bezig gehouden. Conclusie; Eendjes zijn cool, eendjes zijn fantastisch en eendjes hebben het hart gestolen van ons kleinste bijdrage aan deze familie.

Eendjesdans

Eendjesdans krijgt van het Daddy-testteam (en dan vooral vanuit de jongste generatie) voor de categorie dreumes-peuter een harde 8,5.

+Eenvoudig spel
+Kleurrijk
+Spreekt tot de verbeelding
+Uitdaging voor korte termijn geheugen
+Uitdagend

-Zelf stickers plakken (heus gepriegel)
-Weinig dans

Eendjesdans is overigens genomineerd voor de titel Speelgoed van het jaar 2015.

Wil je dit spel bestellen, dan kan dat via onze partner bol.com:

[bol_product_links block_id=”bol_5618fdc6bcb42_selected-products” products=”9200000045493071″ name=”Eendjesdans” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Heeft u ook iets waarvan u denkt dat het getest moet worden door kritische vitale vaders? Laat het ons hieronder weten!

Mario Zwart

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *