Mijn zoon op de iPad: Netflix tips van Milo (9)

Mijn zoon Milo van 9 is regelmatig heerlijk chillend achter de iPad te vinden. Als vader vind ik dat soms lastig. Zit hij niet te veel achter die schermpjes? Moet hij niet naar buiten? En ben ik dan weer die zeurderige vader? Hij kijkt vaak en graag naar Netflix. Mijn strategie is om me daar eerst eens in te verdiepen (Seek first to understand….). Tijd dus voor een onderonsje om eens te horen wat hij zoal kijkt.

 

 

 

Hoi Milo, mag ik je iets vragen? Is ff voor VitalDaddy.

Ja natuurlijk.

(Milo en ik lopen samen naar kantoor….) Jij kijkt veel Netflix hè? Wat kijk jij zoal?

Ik kijk vooral films.

Welke films heb je de laatste tijd gekeken?

Chicken Little was heel erg leuk. Big Hero 6 heb ik laatst nog gezien. En ook Home Alone heb ik weer eens gekeken.

Home Alone kennen de meeste mensen wel denk ik. Inderdaad een leuke film met Kerst. Kun je vertellen waar die andere 2 films over gaan?

Chicken Little gaat over een kleine kip, die zegt dat er een stukje uit de hemel is gevallen. Hij luidt de klok, maar niemand gelooft hem en daardoor gaat alles gaat mis. Deze film is heel erg grappig.

https://www.youtube.com/watch?v=PPuk2JQgMkU

Big Hero 6 gaat over 6 uitvinders. Dat vind ik leuk want ik wil later ook uitvinder worden. De uitvinders vinden allemaal superpakken uit, net als Iron Man. En dan gaan ze hiermee de wereld redden. Deze film is spannend en leuk tegelijk.

Okay, dank je. Wat vind jij eigenlijk van Netflix?

Ik vind het een hele leuke, ja, hoe zeg ik dat… uhm… een heel leuk programma. Je hoeft dan geen films meer te kopen en je hebt lekker veel keuze.

Wat vind je dat er nog moet veranderen?

Ik vind het jammer dat de serie Star Wars the Clone Wars er nog niet op staat. Op YouTube heb ik gezien dat deze wel in andere landen beschikbaar is, maar nog niet in Nederland. Dit is vaker zo met films en series. Ik vind dat films en series uit andere landen sneller op Netflix in Nederland moeten komen.

Star-Wars-The-Clone-Wars-Netflix

Aha, helder. Een laatste vraag Milo. Wat vind je ervan als ik zeg dat je minder op schermpjes moet zitten?

Echt helemaal niet leuk!

Maar waarom dan niet, je kunt toch ook genoeg andere leuke dingen doen?

Pap…. we zijn in DEZE tijd. Schermpjes is van NU. Op schermpjes kan je leuke filmpjes kijken en spelletjes doen. En dat is heel leuk. En trouwens nu is het interview klaar toch?

@marius_mpoweru

#Netflix #Streamteam

Marius van Regteren

Marius van Regteren (1971) is de trotse vader van Lisa (2001), Rosanne (2002), Milo (2006) en Jorinde (2008) en getrouwd met Ildri. Naast zijn rol als vader en echtgenoot, werkt hij als coach en begeleider, waarbij hij graag leiders helpt om zichzelf en de mensen om hen heen tot bloei te brengen (zie www.mpoweru.nl). Marius houdt ervan om het leven te ‘bestuderen’ en zijn bewust-zijn en dat van anderen verder te vergroten. In dat kader heeft hij in 2012 VitalDaddy opgezet, de voorloper van de Stichting voor Betrokken Vaderschap / VDRS. Met VDRS wil hij een platform creëren om betrokken, aanwezig vaderschap in Nederland nog nadrukkelijker op de kaart zetten. Zijn motto: investeer in je vaderschap, dat is de beste investering die een vader kan doen!

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *