Daddy-Testteam review: Klabats

Het Daddy-Testteam heeft dit keer het spel Klabats van Goliath in de review. Het Daddy-Testteam kent Goliath van het spel ‘Aladins vliegende tapijt’ die we een uitmuntende score gaven. Met Klabats heeft Goliath een heel ander spel ontworpen, een soort quiz met een snel karakter. Krijgt Klabats ook een goede beoordeling?

Het spel Klabats

Klabats is in ieder geval makkelijk op te zetten, want binnen een minuut ben je speelklaar. Voor je het weet draait een speler aan het rad en stelt de quizmaster een vraag uit de categorie waarop de wijzer beland. De spelers moeten het juiste antwoord met bijgeleverde stift op één van de gekleurde inklapbare armen opschrijven. De speler die het antwoord het snelst goed heeft,  heeft een punt. Het idee van Kablats is dat spelers om en om de quizmaster zijn.

Kablats inhoudVanaf 8 jaar is Klabats ideaal

Ik heb Klabats met Diego (6,5 jaar) en Joshua (bijna 8) gespeeld. Voor Diego is het spel helaas te moeilijk, want de vragen zijn lastig om te lezen, te beantwoorden en snel op te schrijven. Voor Joshua is Klabats heel leuk om te spelen. Hij vindt het zelfs zo leuk dat we een keer de hele stapel met vragen afgespeeld hebben. Sommige vragen zijn moeilijk, maar ongeveer 70% van de vragen had hij goed beantwoord. Goliath heeft Kablats goed ingeschat met een leeftijdsadvies vanaf 8 jaar.

Leuk om te spelen?

Om het spel zelf met je kind te spelen is leuk, maar Klabats is het best te spelen met de vriendjes en vriendinnetjes. De snelheid van het beantwoorden van de vragen en het kennisniveau is onder leeftijdsgenoten nagenoeg hetzelfde. Als het kleine broertje of zusje toch mee wilt spelen, dan is een leuk om zelf vragen te verzinnen. Op deze manier heeft Diego ook Kablats mee kunnen spelen. Voor iedere kleur hebben zowel Diego, Joshua als ik enkele vragen bedacht. Alleen al het bedenken van de vragen, zorgt voor genoeg spanning en hilariteit.

Kablats spelenConclusie

Die hilariteit zien we ook nog terug in de overwinningsdansjes die de jongens na een goed beantwoorde vraag doen. Het is dan ook niet gek dat het Daddy-Testteam Goliath Kablats een 9 geeft. Goliath heeft met Klabats een uitmuntend spel op de markt gebracht!

+ Eenvoudig te spelen
+ Zeer leuk om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen
+ Leerzaam

– Klabatsarm schiet snel terug (klik mechanisme inbouwen?)
– Met 2 spelers moeilijk te spelen

Wil je het spel bestellen? Doe dat dan via onze partner bol.com en steun ons!

[bol_product_links block_id=”bol_56eb145f37ef1_selected-products” products=”9200000045468485″ name=”Klabats” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Chan Kerste

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *