Daddythecaveman: BBQ!!

Oermens

Zodra de temperatuur begint te stijgen en de zon later en later ondergaat begint het bij de echte caveman daddy te kriebelen. Dagen lang staat hij voor het raam en bestudeert aandacht de lucht, de wolken, de zon en de windrichting. Als oerman weet hij wanneer het moment daar is. En dan opeens draait hij zich om van zijn positie bij het raam, kijkt plechtig naar zijn gezin, balt zijn vuist en roept:”morgen gaan we barbecueën.”

Vlees

De kinderen dansen als cavekids van vreugde door de kamer als ware het een traditionele oerdans in een grot. Zorgvuldig wordt door Daddythecaveman het menu samengesteld, vlees, bergen met vlees. Stokbrood en salade wordt aan cavemummy overgelaten. Als belangrijkste bewaker van zijn gezin en grot neemt Daddythecaveman het samenstellen van het menu uiterst serieus. Zijn schaapjes van kinderen dienen het beste van het beste te krijgen. Speklappen, hamburgers, shaslick, karbonades, worstjes, karbonades. De gezondheid van zijn kinderen staat voorop.

Smokey Joe

En dan is het zover. De caveman daddy gaat de barbecue aansteken. Niks geen metroseksuele onzin met buitenkeukens, elektrische barbecues of gasbarbecues. Daddythecaveman staat voor alles van oer is en maakt gebruik van een echte kolen barbecue. The Smokey Joe. Zorgvuldig laat Daddythecveman zien hoe je de beste briketten selecteert. Aandachtig gadegeslagen door zijn puberzoon laat Daddythecaveman zien hoe je een piramide bouwt van briketten met daartussen de aanmaakblokjes. Een goede verbranding van de aanmaakblokjes en de juiste stapeling van de briketten zorgt voor het beste resultaat legt Daddythecaveman zijn zoon uit. En zoonlief kijkt met grote bewondering naar zijn oervader. Een belangrijke les weet zoonlief voor later als hij zelf de caveman is.

The King

Cavemummy kent het ritueel van Daddythecaveman en heeft inmiddels de speklappen en hamburgers klaar gezet. De speklappen hebben lang nodig en de hamburgers zijn snel klaar voor de eerste honger. Zo trekt het hele menu voorbij en Daddythecaveman is op zijn best. Zijn pubers keuvelen gezellig en prijzen de barbecue technieken van Daddythecaveman. En terwijl de avond vordert kijkt Daddythecaveman tevreden rond. Niets appelleert meer aan het echte caveman gevoel dan vlees braden op de barbecue voor het gezin. Daddythecaveman droomt weg en ziet zichzelf bovenop een rots staan met een speer in zijn hand en een everzwijn over zijn schouder starend naar de ondergaande zon. It’s good to be the king!

Erwin Cammelbeeck

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *