Verjaardagsfeestje 12 jarige

Ja, wat ga je dan weer bedenken. Bij ons is dit het laatste kinderfeestje. Als ze naar de brugklas gaan, organiseren we geen feestjes meer. Dus de laatste moet ook wel spectaculair zijn, maar veel hebben ze al gedaan . Voor heel veel spelletjes zijn ze niet meer zo in, maar eten hoort er nog wel bij. We hebben een “moorddiner” georganiseerd. Het script is te koop, je moet alleen zelf een diner samenstellen.

Lekker eten!

Rond 5 uur kwamen ze allemaal, opgedoft en in mooie kleding aan. De tafel was gedekt en we hebben ze welkom geheten in het “restaurant waar alles anders is”. Eerst de kadootjes en dan aan tafel, toen ineens een gil, paniek. Er is iets ergs gebeurt. Kelly is dood. Allemaal geschrokken hebben we ze uitgelegd dat dit de after dinner party van The Voice Kids was. Kelly, de winnaar, is dood, vermoord. De sfeer sloeg meteen om. Iedereen kreeg een rol, de een was finalist, de ander jurylid, weer iemand agent van een kandidaat, de presentator, een (roddel)journaliste de producer etc. Ze kregen allemaal een korte briefing van wie ze waren en wat er gebeurt was. Die mochten ze om beurten de anderen vertellen. Toen begon de grote puzzle, wie had het gedaan.

Wie pleegde de moord ?

Iedere volgende gang van het diner kregen ze allemaal weer nieuwe aanwijzingen. De spanning liep op en allemaal speelden ze hun rol aan tafel. Op de notitieblokjes werden aantekeningen gemaakt. Ondertussen werd er lekker gegeten. De spanning liep zo op dat het toetje minder spannend was als de volgende aanwijzing. Er werd volop gespeculeerd, er werden verbonden gesloten, het werd een combinatie van “Cluedo” en “Wie is de mol”. Iedereen mocht op een briefje aangeven wie hij dacht dat de moordenaar was. De oplossing bleek verrassend. Moeder aangekleed als serveerster en vader aangekleed als ober (zwarte broek, wit overhemd en vlinderdas, met schort voor i.v.m. het koken) hadden zelf ook de grootste lol over het fanatisme, de fantasie van de kinderen en het smikkelen. Van verschillende ouders horden we later dat ze niet uitverteld raakten nadat we ze thuis hadden gebracht, het was een succes, en eigenlijk heel eenvoudig.

Maurice de Does

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

  Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

  Lees Interacties

  Reacties

  1. Maurice, van 1 van de aanwezige meiden heb ik begrepen dat het heel erg leuk en origineel was! Ze zat vol verhalen! Top dus, compliment en dank voor het delen hier!

  2. hoi…goed idee. waar kan ik die scripts vinden? via Internet kom ik op allemaal gesloten sites. heb jij adres?

  3. Hoezo doe je in de brugklas geen feestje meer? Mijn dochter zit in de brugklas en geeft binnenkort een disco feestje voor haar verjaardag. Van tevoren worden ze gefotografeerd voor een glamour foto. We hebben de carport dicht gemaakt met zwart bouwplastic. Een oude bank, wat discolampen en discobollen erin, muziek en lekkers en drinken en die meiden vermaken zich prima in hun “honk”.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *