Whatsapp Ouders

Geluk

Na 23 jaar zijn mijn vrouw en ik nog altijd bij elkaar.  Na zo’n zin ben je tegenwoordig bijna geneigd om als vervolgzin te schrijven: Sorry. Ik ken nog maar weinig mensen van mijn generatie om me heen die zolang al bij elkaar zijn. Recent nog ben ik in mijn directe kring getuige geworden van een scheiding. Het gaat me door merg en been. Maar laat ik me vooral niet schuldig voelen over mijn geluk. Soms zit het mee en soms zit het tegen.

Go with the flow

Vaak hoor je mensen zeggen dat je huwelijk gaat veranderen als er kinderen komen. Deze bewering klopt als een zwerende vinger. Als man word je ineens vader en gaat je rol binnen je huwelijk compleet veranderen. Je krijgt verantwoordelijkheden en oerinstincten waarvan je het bestaan niet kende borrelen in je op. Het vaderschap. Hele bibliotheken zijn er vol over geschreven. Hoe bereid je jezelf voor op het vaderschap, hoe voed je de kinderen op als vader en welke rol speel je als vader in het gezin. Mijn vrouw en ik hebben naar ons idee altijd de beste methode toegepast in de opvoeding van onze kinderen: volg je instinct en go with the flow.

Whatsapp ouders

Inmiddels hebben mijn vrouw en ik binnen ons huwelijk al bijna 18 jaar opvoeding geven erop zitten. Soms viel het mee en soms viel het tegen maar we hebben het prima doorstaan. De laatste tijd merken we dat we in een nieuwe fase zijn aanbeland. We zijn steeds meer met zijn tweeën. We doen samen boodschappen, we gaan samen naar de film, we bezoeken samen musea en zitten in het weekend steeds vaker met zijn tweeën naar een stompzinnig programma van Linda de Mol te kijken. We zijn ouders op afstand geworden. Whatsapp ouders. We coachen onze kinderen op afstand dmv Whatsapp. Inmiddels beschikken we naast een familie-app, schoonfamilie-app ook over een gezins-app. Wij zijn de Jose Mourinho en Alex Ferguson van het Whatsapp opvoedingscoachen geworden. Hoe laat ben je thuis…denk je aan het proefwerk morgen…wat willen jullie eten…zou je onderhand niet eens thuiskomen..enzovoorts enzovoorts. Ook nu weer hanteren we de methodiek van go with the flow.

23 jaar

Wat levert het Whatsapp ouderschap ons op? Meer tijd voor ons tweeën. En daar zijn geen boeken over geschreven. Wat doe je na de opvoeding van de kinderen? Althans, ik ken zulke boeken niet. Hoe ga je met elkaar om nu de kinderen steeds zelfstandiger worden en is alles nog wel even leuk als vroeger nu je weer tijd met elkaar hebt? In ons geval kan ik zeggen dat we weer net zoveel lol hebben als toen we nog met zijn tweeën waren. Wat dat betreft mogen we ons gelukkig prijzen. Ik zie ons over een tijdje al zitten, lekker onder de Italiaanse zon met zijn tweeën coachen op afstand via de Whatsapp. Heerlijk!

Erwin Cammelbeeck

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

  Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

  Lees Interacties

  Reacties

  1. Geweldige tool! Kan niet meer zonder. Vandaag in het nieuws dat SMS 41% minder is dan vorig jaar. Twintig jaar (20!) hebben die telcoms nul komma nada geïnnoveerd in SMS. Ja dan moet je niet gek opkijken als je links en rechts wordt ingehaald.

   • Tja, zo worden steeds meer grote organisaties ingehaald door de vrije geesten in silicon valley. Vind ik mooi .

  2. Prachtige blog Erwin. Herkenbaar, ondanks dat onze kids nog een stuk jonger zijn. Maar ook wij krijgen steeds meer van onze vrijheid terug, die je in de eerste ’tropenjaren’ inlevert. En What’s App werkt ook bij ons heel goed. Nog niet op zo’n grote afstand als bij jullie, maar wel om leuke dingetjes of lieve woordjes met elkaar uit te wisselen. Dank voor het delen!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *