Daddythecaveman Reboot Part II

Freeze frame

In de vorige blog van Daddythecaveman kon u lezen hoe Daddythecaveman bezig is met zijn lichamelijke wedergeboorte. Lekker ijzer pompen in de sportschool. Daddythecaveman lag tevreden na een ochtendje sportschoolbezoek op de bank. Volledig in balans met zich zelf en zijn slinkende lichaam. Deze staat van opperste geluk werd nog eens vergroot toen Daddythecaveman met de binnenvallende voorjaarszon zijn grot eens rondkeek en constateerde dat het goed was. Twee flinke pubers gezellig aan het kletsen met Cavemummy en Cavedaddy. Een “freeze frame”moment, een moment dat je even in je moet opnemen en vast wilt houden zo lang je kunt.

Verschuiving

Terwijl Daddythecaveman rond zweefde in zijn geluksbubbel constateerde hij dat het plaatje wat hem zo in opperste vervoering had gebracht, ook een doorkijk bood op een onvermijdelijk tijdsgewricht. Tijd, ruimte en realiteit leken even als wezens uit een andere dimensie hem op zijn schouder te tikken en te zeggen :”zie je wat hier gebeurt?” En Daddythecaveman begreep exact wat er bedoeld werd. Verschuiving was het. Verschuiving van posities, relaties en rollen.

Nu kan ik me voorstellen dat een enkele lezer denkt dat de scribent van onderhavig artikel wellicht aan geestverruimende middelen heeft gezeten maar niets is minder waar. Een echte Caveman heeft geen geestverruimende middelen nodig. Een echte Caveman heeft een scherp oog en constateert soms dingen. En wat Daddythecaveman zag was een verschuiving. De positie van kleinste persoon in huis is verschoven naar Cavemummy. De positie van kleinste kind in huis is verschoven van de jongste naar het oudste kind in huis. De positie van meeste voetbalinzicht is verschoven van Daddythecaveman naar zijn zoon. De positie van de man die alle technische problemen oplost is verschoven van Daddythecaveman naar de vriend van de dochter van Daddythecaveman. De positie van de persoon met de sterkste overtuigingskracht is verschoven van Daddythecaveman naar zijn dochter. De positie van de persoon die het laatst naar bed gaat is verschoven van Cavemummy naar dochterlief.

Mans Flush

Hoewel het Daddythecaveman melancholisch maakt, kan er niet gezegd worden dat hij er echt onder lijdt. Het is mooi om te zien hoe zijn gezin groeit. En zo hoort het ook te gaan. Daddythecaveman krijgt nieuwe rollen binnen zijn gezin en zal deze met trots gaan vervullen. Ook op dat vlak is er sprake van een reboot. Wat rest Daddythecaveman dan nog van zijn oude rollen? Wel, Al Bundy zij het ooit al eens: ”nothing beats a mans flush!”. Op het toilet is het nog altijd Daddythecaveman who rules!

Erwin Cammelbeeck

Dit artikel bevat het thema:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *