Dochter wil een tattoo

De schrik van menig vader. Kleine meisjes worden groot en komen onder invloed van sex, drugs en rock en roll. Of beter gezegd, worden blootgesteld aan de ‘verderfelijkheid’ van dit decennium: tattoos. Gelukkig is de mijne pas 8 jaar, en is deze tattoo trend wellicht al weer geschiedenis als zij de volwassen leeftijd van 18 heeft bereikt. Met puberende dochters Malia en Sasha thuis, hebben Barack Obama en zijn vrouw Michelle reeds een ijzersterke waarschuwing uitgedaan. Al te lichtzinnig een tatoeage laten zetten hebben de dames uit hun hoofd gehaald. Ik had het niet beter kunnen verzinnen.

„We hielden ze voor: ’Als jullie een tatoeage willen, dan doen mama en ik dat ook, precies dezelfde tatoeage, op precies dezelfde plek, en dan zetten we dat op YouTube en laten we iedereen zien dat we een familietatoeage hebben”, zo zei Obama in de populaire ’Today’ show van de televisiezender NBC. „Dat zou ze ervan moeten weerhouden om een tatoeage te zien als een vorm van rebellie”, zo legde hij uit.  

Slimme truc, je moet er maar opkomen. Ik ben benieuwd hoe jullie dit soort delicate (drank, drugs en sex) situaties oplossen. Tips en trucs zijn van harte welkom in de reactiebalk.

Raoul van Heese

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

  Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

  Lees Interacties

  Reacties

  1. Even over het onderwerp… hot topic trouwens. Ik hanteer een actief anti ‘roken, drugs, tattoo’s en piercings’ beleid. Niet doen, houd ik ze voor. Je krijgt er spijt van. Die dingen zijn niet stoer, niet doen is pas stoer. Maar of het helpt…

  2. Mooie actie van Barack,
   Onze dochter heeft al een paar maal terloops gemeld dat vriendinnen, als ze niet gaan roken hu rijbewijs van de ouders kado krijgen. Hoe dat bij ons geregeld is was de praktische vraag die daar op volgde. Dan moet ik dus als ouder gaan uitleggen dat ik geen beloning geeft voor iets wat iemand niet doet. Belonen doe je voor een prestatie….. lastig.

  3. Hey Raoul!

   Leuke blogs hier, en zo veelzeggend!
   Gelukkig hebben onze kinderen, inmiddels 17 en 19…, nooit de behoefte gehad om een tattoo te laten zetten of een sigaret op te steken. Een drankje nemen ze inmiddels wel, maar gelukkig met mate. Voor de lezers met kleinere kinderen heb ik nog wel een “trucje” voor het geval ze met een wijze van communiceren thuiskomen die niet bij de leeftijd past. Zo kwam onze zoon terug van school (groep 3 of 4 dat weet ik niet meer zeker), maar had een fantastisch gebaar ontdekt van zijn oudere schoolgenoten nl. het zeer overtuigend opsteken van de middelvinger; je weet wel: middelvinger uitsteken, andere hand aan de binnenkant van je elleboog en dan krachtig buigen en omhoog duwen…
   Daar waren we uiteraard niet zo heel erg van gecharmeerd en een simpele waarschuwing kwam niet over. Vervolgens zijn we bij zijn eerst volgende actie als ouders op de bank gaan zitten en hebben hem voor ons laten staan en gezegd dat ie dat gebaar naar ons mocht maken. Fantastisch natuurlijk, maar we vertelden hem pas na 3 keer dat ie pas mocht stoppen als wij dat zeiden. Na 10 keer ging de lol er wel vanaf en zo rond de 20e keer was ie zo ontdaan dat we dat gebaar jarenlang niet meer gezien hebben..Overigens, nu nog steeds niet. In ieder geval niet binnenshuis,want met 17 jaar laat je je niet meer voorschrijven wat je wel of niet mag doen..

   • Hey Rudy,
    Leuk je hier te zien, en lang geleden al weer. En erg goede suggestie, hahaha…die ga ik onthouden (en vast een keer gebruiken). :-).
    Goed weekend.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *