Griep? Een paracetamolletje in het holletje

Het is herfst! De boefjes zijn weer aan het snotteren. De griep ligt op de loer. Het meest gevreesde medicijn van de boefjes komt waarschijnlijk binnenkort de kast uit, de paracetamol. Dé reden voor de boefjes om niet ziek te worden.

Het is begonnen
Het begon als snel bij Diego. Hij had een heftige nachtmerrie. Gelukkig bracht een knuffel hem tot rust. De dag erna stortte hij echter op school in. Eenmaal thuis, volgde veel gekreun en gehuil. Het enige wat dan helpt is die paracetamol. Wij hebben de zetpil. “Oh mama, niet doen, het doet zo pijn”: riep hij. 20 minuten later was de temperatuur afgenomen en kon hij verder herstellen. Na een goede nachtrust was alles weer voorbij.

De volgende volgt snel
De rust was weer in het huis teruggekeerd, nou ja, tot de volgende nacht. Net toen ik in bed lag, huilde Joshua. Nu had hij een nachtmerrie. Hij was helemaal de weg kwijt. Hij was zijn eigen hitte pitje. Het woord ‘zetpil’ werd genoemd. Na wat tegen gesputter, ging de zetpil erin. De rest van de nacht heb ik hem gelukkig niet meer gehoord. De volgende dag voelde hij zich een stuk beter. Het herstel is begonnen.

Het helpt wel
De paracetamol is het voor ons het middel om de pijn en koorts bij de boefjes weg te nemen. De tablet is een oPillenptie. Opgelost in water, drinken de boefjes het glas echter niet leeg. Het middel laat namelijk een vieze smaak achter in de mond. De zetpil is voor ons de manier. Ook al geeft het toedienen van de zetpil je een slecht gevoel, voor je kind is het vaak een snelle en prettigere manier om de griep te overwinnen.

Chan Kerste

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

  Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

  Lees Interacties

  Reacties

  1. Hoi Chan! Zelfde ervaringen hier! Wondermiddel om de kleintjes door de heftigste griep heen te helpen! Alternatieven voor de bittere pil zijn kauwtabletten en smelttabletten. De eerste heb je in verschillende smaken (pepermunt, sinaasappel). O.a. van Kruidvat. De smelttabletten kennen wij van het merk Roter. Pas wel op met teveel geven, want er kunnen zoetstoffen in zitten. Persoonlijk ben ik daar niet zo’n fan van bij de kids.

  2. Superspul! En stiekem vind ik het wel ‘leuk’ om zo’n pil in een kinderpoepert te pluggen ;-). Kijken of ie er weer uit schiet :-)))). Zonder gekheid, gelukkig hebben wij er niet veel gebruik van hoeven te maken. Less is more.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *