Gastblog: Tweedehands Kinderkleding

We kregen een leuke mail van Remco, vader van een dochter van 3, die recent een webshop is begonnen in Tweedehands Kinderkleding. In deze gastblog vertelt Remco aan VitalDaddy over dit mooie initiatief en zijn drijfveren om juist dit te gaan doen. Nou Remco, het is ons duidelijk hoor. Die tweedehands kinderkleding is helemaal Hip, Cool en Duurzaam! En niet van nieuw te onderscheiden. Je kind ziet er top uit, zonder dat alle ribben uit je lijf verdwenen zijn. Je hebt ons in ieder geval aan het denken gezet!

“Ik ben een vader van een prachtige dochter van 3 jaar. Als ik voor haar een mooi t-shirt kocht voor de zomer, kon ze deze na 3 keer aan en einde zomer vaak al niet meer aan. Zonde. Daarom ben ik als vader tweedehands kinderkleding gaan kopen. En dat beviel prima! De kleding zag er perfect uit en m’n dochter was helemaal in haar nopjes met haar mooie kleren. Later bedacht ik me dat er veel meer mensen met het zelfde probleem zit. Toen ben ik een Tweedehands Kinderkleding Webshop begonnen. In deze blog geef ik wat meer informatie over tweedehands kinderkleding. 

Tweedehands kinderkleding, helemaal van deze tijd

We leven nu eenmaal in een tijd waarin veel mensen gaan bezuinigen op allerlei dingen. Er zijn steeds meer mensen die gewoon het geld niet meer hebben om dure kleding te kopen. Zeker als je meerdere kinderen hebt loopt dit enorm in de papieren! Dat is ook niet zo heel erg want daarom zijn mensen met de oplossing gekomen en dat is Tweedehands kleding.

Helemaal niet raar dus

Nu kunnen sommige mensen zeggen dat het raar is, maar dat is het juist helemaal niet. Tegenwoordig kopen steeds meer mensen leuke, mooie tweedehands kinderkleding. Als de kleding er goed uitziet (en dikwijls ziet de kledij er nog uit als nieuw!!!), waarom zou je het niet doen? Veel mensen schamen zich misschien om ‘kledij te kopen die al gebruikt is’. Maar dat is helemaal niet nodig. Het is juist voordelig en ook nog eens duurzaam! Veel mensen hebben spijtig genoeg nog altijd hun eigen mening over tweedehands kinderkleding. Zonde. Eigenlijk is het simpelweg kleding dat al enkele keren gedragen is, maar omdat het kind groter is geworden past de kleding niet meer. Moet je het dan maar weggooien? Dat is toch zonde? Beter iemand er gelukkig mee maken dan dat de goede en mooie kleding geen nieuwe kans meer krijgt. 

Merkkleding

Tegenwoordig moeten veel ouders voor hun kinderen echte merkkleding kopen omdat ze anders niet in de groep behoren. Geen probleem. Tussen de tweedehands kinderkleding zitten ook de grote merken. Grote namen die het al gemaakt hebben in de wereld van kleding en design. Je koopt de kwaliteit van een merk, maar tegen een lagere prijs. Waarom niet?

Voordelen van Tweedehands kinderkleding

Het moge duidelijk zijn, het kopen van Tweedehands kinderkleding heeft veel voordelen. Allereerst is het veel goedkoper dan als je het zou kopen in een reguliere winkel of webshop. Met een beetje zoeken lukt het je om mooie kleding te kopen tegen de helft van de prijs die je moet betalen in een winkel! Vooral merkkleding is veel goedkoper. Als je kind bijvoorbeeld graag sport dan is het niet meer dan normaal om goed materiaal te kopen, dat tegen een stootje kan. Als je dan tweedehands kinderkleding koopt van bijvoorbeeld Nike of een ander groot merk, dan kan dat enorm schelen! Van het bespaarde geld heb je vast wel een andere bestemming!

Een ander pluspunt is dat de tweedehands kinderkleding vaak niet van nieuw is te onderscheiden. Het ziet er gewoon supergoed uit en je kind kan er nog lang plezier van hebben! Dit hangt natuurlijk wel af van hoe snel je kind groeit. Daarnaast is tweedehands kinderkleding vaak origineel. Niet die dertien in een dozijn spullen uit de reguliere winkels! En jij wilt toch ook dat je kind in originele coole kleding loopt, maar wel betaalbaar? Tot slot is het veel duurzamer. Goede spullen worden niet weggegooid maar juist hergebruikt. 

Reageer en win een waardebon!!!

Wij zijn benieuwd naar jouw mening over tweedehands kinderkleding! Onder de mensen die originele reacties plaatsen zullen wij een waardebon verloten die te besteden is op mijn tweedehands kinderkleding webshop www.vintage-kids.nl.”

Marius van Regteren

Marius van Regteren (1971) is de trotse vader van Lisa (2001), Rosanne (2002), Milo (2006) en Jorinde (2008) en getrouwd met Ildri. Naast zijn rol als vader en echtgenoot, werkt hij als coach en begeleider, waarbij hij graag leiders helpt om zichzelf en de mensen om hen heen tot bloei te brengen (zie www.mpoweru.nl). Marius houdt ervan om het leven te ‘bestuderen’ en zijn bewust-zijn en dat van anderen verder te vergroten. In dat kader heeft hij in 2012 VitalDaddy opgezet, de voorloper van de Stichting voor Betrokken Vaderschap / VDRS. Met VDRS wil hij een platform creëren om betrokken, aanwezig vaderschap in Nederland nog nadrukkelijker op de kaart zetten. Zijn motto: investeer in je vaderschap, dat is de beste investering die een vader kan doen!
Dit artikel bevat het thema:

Artikelen met dezelfde thema's:

  Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

  Lees Interacties

  Reacties

  1. Hoi Remco, een leuke blog en mooi initiatief! Wat ik persoonlijk wel een interessant punt vind is de garantie. Je koopt toch iets van een plaatje…. stel dat er iets mis mee is, of het voldoet echt niet aan de verwachtingen, hoe gaan jullie daar dan mee om?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *