Hutten Bouwen

De hemelsluizen staan wagenwijd open. De hele dag. Door de druppels op het raam kijk ik naar buiten. Voortgestuwd door de wind geselt regen de klinkers in de uitgestorven straat. Putten slurpen hemelwater als een drankorgel zijn gerstenat. Zelfs achter de wolken schijnt geen zon vandaag. Geen weer voor hutten bouwen. Of toch wel?

Graftakkenweer

Grijs, grijzer, grijst. Het graftakkenweer markeert de overgang naar het nieuwe jaargetij. Herfst. Geen ontkomen aan. Psychiaters wrijven in hun handen. Hoogseizoen. Wat we vandaag eten? Stamppot denk ik. Met jus en rookworst.

Binnen brand de kachel. Het huis is opgeruimd. De geur van cappuccino verraadt dat er vandaag geen plan is. Geen schema. Geen deadlines. Geen moetjes. De kinderen begrijpen er niks van. Gedesoriënteerd knippen ze een kleedje van papier. Intussen vervreemd uit hun ooghoeken kijkend om elke beweging nauwkeurig op waarde te schatten. Na enige tijd dringt het door.  Er gaat vandaag echt niks gebeuren. He-le-maal niks.

Optrekje

Ineens slaat de aarzelende houding om in activiteit. Stoelen worden bij elkaar geschoven. Door dekens bedekt. De houten vloer met kussens bekleed. Op het hoogtepunt van de crisis wordt er middenin de woonkamer in een mum van tijd een halve villa uit de grond gestapt. Rollen wisselen voortdurend. Emoties trouwens ook. Van eigenzinnige architect tot onwillig aannemer. Van niet te volgen welstandscommissie tot gelukkig bewoner. De kale bouwput evolueert tot een optrekje waarvan ik overweeg het te gaan onderverhuren.

Hoogslaper

Eenmaal klaar nemen de twee huismussen hun intrek. Nog een lampje ophangen. Poster aan de wand. En natuurlijk een walkie talkie installeren om het ene vertrek discreet met het andere in verbinding te kunnen stellen. Het geheel doet me denken aan mijn hoogslaper van vroeger die ik een paar keer per jaar omtoverde tot heuse drive-in woning.

Begrotingsakkoord

De twee koters en hun bouwkundige vaardigheden een tijdje observerend kwam ik tot een verrassend inzicht. Ik voorspel dat de woningmarkt nog deze herfst uit het slob wordt getrokken. Als het maar gewoon baggerweer blijft. Begrotingsakkoord of niet.

Edwin Maalderink

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *