Kinderfeestje, wat gaan we doen?

Het was weer zover, onze dochter (8) was jarig en dus moest er een feestje gehouden worden. Altijd leuk, maar het geeft ook een boel werk, en vooral de vraag wat gaan we doen ?

Veel dingen hebben ze al gedaan op andere feestjes. We willen niet de zoveelste zijn met een zwemfeestje, een make-up feestje, allemaal naar de kapper feestje, taarten maken feestje etc. Onze dochter vind het ook het leukste om thuis te blijven en spelletjes te doen, en dat vinden wij ook. Maar hoe organiseer je dat. Na een beetje zoeken op internet zijn we vorig jaar uitgekomen bij “de verkleed kist”. Je kunt daar een thema kist huren vol met attributen en verkleed kleren. Dat werkt altijd, verkleden vinden ze prachtig. We hebben vorig jaar de “Japanse geisha’s” gedaan, en dit jaar hebben we een poezen feestje gehouden. Twee weken voor het feestje haal je het draaiboek om ideeën op te doen. Kleurplaten in het thema, liedjes, knutsel ideeën een checklist, smink ideeën, voorbeelden voor de uitnodigingen (niet op school verdelen maar even langs brengen om teleurstellingen bij anderen te voorkomen) enz. Het hele feest was in het thema “poezen”. Een [paar dagen voor het feest haal je de thema kist op.Voor de jarige een poezen pak en voor alle kinderen ook een verkleed pak. 

Gaan we weg of blijven we gezellig hier?

Deze vraag werd gesteld door een gastje. We hadden een “poezen”taart, en alle kinderen kregen een poezen naam. Toen mochten ze zich omkleden (groot succes) en werden ze geschminkt. Vervolgens hebben we spelletjes gedaan in het thema zoals veel voorbeelden uit het draaiboek. “kattenbrokjes memory met tum-tumetjes onder plastic bekers. Poezen lopen goed over schuttingen en daken, dus een evenwichtsbalk neer gelegd en er allemaal overheen, maar ook achteruit, op 4 poten en met een blinddoek om. Liedjes miauwen, muizen zoeken etc. Aan het einde hebben ze poffertjes gegeten en we hadden de film van de aristo katten gehaald. Maar daar was geen tijd meer voor, de spelletjes waren nogal uitgelopen, zo leuk was het.

De hulp is uitstekend

De verkleed kist zit in Arnhem. Je kunt ze op internet vinden. Een thema uitzoeken wat past bij een jongen of meisje en de leeftijd. De spullen zijn in prima staat, schoon en compleet. We hebben al 2 keer een prima ervaring met ze gehad. Alles kan, ze zijn niet duur en ze doen niet moeilijk. Ook niet als je gereserveerd heb en door omstandigheden je feestje moet verzetten. Geen gezeur of extra kosten. Wij hadden een geweldig feestje, volgend jaar doen we weer een ander thema.

 

 

Maurice de Does

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

  Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

  Lees Interacties

  Reacties

  1. Die verkleedkist is een prachtige tip voor kinderfeestjes. Mijn ervaring is dat ouders soms elkaar de loef te lijken willen afsteken met hun kinderfeestjes. Wij deden ouderwets voor de verjaardag van mijn dochter. In het bos hadden we een kleine speurtocht georganiseerd. Ook vinden kinderen bomen klimmen nog altijd prachtig. En tenslotte zijn we met zijn allen naar de pannekoekenboerderij gegaan. Daar hebben ze voor elk wat wils.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *