Linnaeushof, Europa ’s grootste speeltuin

Degene die mij kennen weten dat ik prat ga op mijn pay off! Pay off  zegt u? Ja een pay off, een soort van slogan die mij als Vital Daddy typeert. Ooit begonnen als betekenisloos geintje, is de pay off inmiddels uitgegroeid tot een visitekaartje die meerdere bloggers van Vital Daddy bij zich dragen. De mijne is; “De beste vader speelt zijn hele leven buiten”.  En dat is wat ik het liefst doe, buiten spelen! Leuk hoor zo’n pay off. Maar met enige schaamte moet ik bekennen dat ik Linnaeushof, Europa’s grootste speeltuin nog niet ken. Daarom heb ik het even uitgezocht, een kleine introductie voor een groot speeltuin in Bennebroek. Woensdag 16 april start het nieuwe speelseizoen. Zeker een bezoek waard!

Linnaeushof, Europa’s grootste speeltuin 

Linnaeushof presenteert zich als Europa ’s grootste speeltuin. Bij Linnaeushof spelen kinderen nog écht. “De ruim driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties bieden kinderen de mogelijkheid om actief te spelen, waarbij het gebruik van de eigen energie en de eigen fantasie voorop staan.” Zo lees ik ze graag. Ik heb niets liever dan dat!

Linnaeushof, hoe het begon.

Actief spelen, dat is het motto waarmee de familie Grijpstra de speeltuin in 1955 oprichtte, en dat geldt ruim 50 jaar later nog steeds. Door de keuze van speeltoestellen, waarbij kinderen zelf moeten bewegen, hun eigen energie en fantasie moeten gebruiken, is Linnaeushof uniek. Zeker in het huidige tijdperk, waarin kinderen steeds minder buiten spelen en overgewicht toeneemt, is de waarde van een dag spelen in Linnaeushof groot.

Linnaeushof bestaat inmiddels ruim 50 jaar en is altijd trouw gebleven aan dit concept van actief vermaak. Tegelijkertijd hebben vele ontwikkelingen er voor gezorgd dat het aanbod van speeltoestellen en voorzieningen ook blijft aansluiten bij de huidige normen en vooral wensen van de bezoekers. Door goed na te denken over thematisering en het belang van het rollenspel dat kinderen graag spelen is de beleving nog groter geworden. Daarnaast wordt er geleidelijk ook meer ruimte gecreëerd voor interactief spelen. Door toestellen te plaatsen die gebruik maken van moderne technologie ontstaat er een nieuwe variatie op het traditionele spelen.

speeltuin Linnaeushof

Speeltoestellen en attracties

Linnaeushof heeft meer dan driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties zoals kabelbanen, trampoline-& luchtkussencentrum, waterfietsen, motorskelters, funny-wheels, hobbelfietsen, minigolfbanen, een superglijbaan en nog veel meer. Spectaculair is het elf meter hoge Piratennest. Naast moderne en vernieuwende items zijn er op verschillende plekken in de speeltuin recent ook enkele nostalgische speeltoestellen neergezet. Wie herinnert zich niet de ouderwetse schommelschuitjes? Of wat dacht je van die leuke familieschommel waar iedereen tegelijkertijd op kan zwieren en zwaaien. Oud speelplezier in een modern jasje, iedereen voelt zich hier kind!

Speelzones

De grote variëteit aan speeltoestellen is opgedeeld in speelzones voor klein en groot. Zo is er een afgeschermde en overzichtelijke peuter- en kleuterspeeltuin waar naar hartenlust gespeeld kan worden op de vele schommel, draai- en klimtoestellen. Naast een grote zandspeelplaats is er ook een educatief verkeersdorp en een luchtkussen in de vorm van een echt kasteel met ophaalbrug. Voor de allerkleinsten is er Dreumesland: een veilige speelomgeving met minispeeltoestellen. Grotere kinderen leven zich uit in andere delen van de speeltuin zoals de speel-sportief-hoek met de klimwand, skaterail en skiswing.

Waterspeeltuin

Bij warm weer is waterspeeltuin “de Oase” open met vele spetterende waterspeeltoestellen, zoals een grote waterglijbaan, waterspeelput, watertuimelbakjes en een waterbrug. Dit biedt een gigantisch waterspektakel waar jong en oud kunnen genieten van spelen met water.  

Overdekt spelen

Zelfs als het af en toe regent, is spelen in Linnaeushof een feest. In de gezellige overdekte speeltuin zijn minicars, luchtskelters, lachspiegels, een speelstraat, schaduwkamer en een speelkasteel. Daarnaast kunnen de kleintjes spelen in de overdekte Wortelberg. Ook hier zijn aangepaste speeltoestellen voor deze leeftijd, zoals de grote wensput, een heuse wortelwasmachine, een speelstraat en een zelf bewegende lachspiegel. Als klap op de wortel treedt speeltuinmascotte Bennie Broek hier meerdere malen per dag op. 

Peuter- en kleuterspeeltuin

Bijzonder in Linnaeushof is de speeltuin voor de peuters en kleuters. Deze afgeschermde speeltuin is gezellig en veilig. Kinderen kunnen er zich op een speelse en leerzame manier urenlang met vele speeltoestellen vermaken, zowel individueel als samen of met de ouders. Er is een grote variatie aan speeltoestellen die aansluiten op het ontwikkelingsniveau van één tot zesjarigen.

Rolstoeltoegankelijke speeltoestellen

Kinderen met een handicap hoeven bij Linnaeushof niet aan de zijlijn te staan. Bij de inrichting van speelplekken is rekening gehouden met hun beperking. In Linnaeushof staat al jaren een aantal rolstoeltoegankelijke speeltoestellen en attracties. Dankzij de paden van klinkers, tegels en asfalt is de hele speeltuin goed bereikbaar. Er zijn geen obstakels of grote niveauverschillen en uiteraard is er ook een invalidentoilet.

Bennie-Ernst-Bobbie

Linnaeushof, opening seizoen 2014

Zoals gemeld, opent het Linnaeushof haar deuren voor het nieuwe speelseizoen officieel op woensdag 16 april aanstaande. Om 14:30 uur die dag staat het te gebeuren. Ernst, Bobbie en de Rest zijn er bij en treden dan op met hun Soepkippenshow

Linnaeushof is te vinden aan de Rijksstraatweg 4 te Bennebroek. Meer info vind je op hun website, facebook en twitter

Raoul van Heese

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *