Meezingers voor kids: De Pietjes!

Spontaan kregen we bij de redactie bericht van Peter Migchelbrink. Of we zijn nieuwste kinder CD wilden luisteren van De Pietjes. Met als afsluiter… “Tjiep!”. Nou kom maar door Peter, zeiden we. We kregen een mooi pakketje toegestuurd met het dubbelalbum ‘Nest’, aangevuld met heuse ‘Pietjes’-kleurplaten voor de kids. We gaan er eens goed voor zitten.

We zoeken Peter even op en vinden ‘m op YouTube met tracks van z’n vorige CD,  bijvoorbeeld deze:

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=VUTK6JZ26Rg

En dan het nieuwe dubbelalbum. Het geheel blinkt uit door eenvoud. Heerlijk gevonden natuurlijk ‘De Pietjes’ en dan is de naam voor een CD natuurlijk logisch: ‘Nest’. Leuk is dat Peter’s zoon Fender van 3 ook meedoet!

CD 1

De eerste CD bestaat uit Kleine Liedjes. De klassieke kinder meezingertje over Clowntje met z’n rode neus en Cowboy Billy Boem. Leuk voor de allerkleinsten en voor opa en oma (kadotip!). Grappig is dat de zware vaderstem van Peter en de rocksolo’s tussendoor de liedjes net iets toegankelijker maken voor verplicht meeluisteren in de auto ;). Onder andere ‘Pietjes Poepertje’ is geinig!

CD 2

Onze aandacht werd getrokken door CD 2, de Grote Liedjes. Het eerste nummer Dansen klinkt al meteen lekker en aanstekelijk. Duidelijk minder zoet dan CD 1. Hier meer bite and spikes en daar houden wij papa’s wel van ;).  Wat opvalt is de variatie in de nummers. Wat sprankelende meezingers, heuse op AC/DC geïnspireerde kidsrock bij Donder! en echte housebeat bij Waarom? Het grappige bij het laatste liedje is dat dit wordt gezongen door Peter’s zoon Fender (3). Goed gedaan Fender, we like!!!

Vooral de geestigheid van de grote liedjes valt op, zodat ook wij, de al dan niet gedwongen meeluisterende papa’s, plezier kunnen beleven aan de cd. We vinden bijvoorbeeld het lied ‘Opruimen’ heel geinig gevonden. Het is een begeleidingssong om lekker ontspannen samen met de kids op te gaan ruimen. Please try this at home! We zijn benieuwd ;).

Over Peter en De Pietjes

Peter is vader en heeft jarenlang in de kinderopvang gewerkt. Hierdoor begSAM_5660rijpt hij kinderen goed, weet hij exact wat ze bezighoudt en waar ze blij van worden. Op handige en toegankelijke wijze speelt hij muzikaal in op de belevingswereld van de kleine rakkers, met gezelligheid en een kinderfeestje als resultaat!

De Pietjes kunnen hun deuntjes ook ‘live’ komen fluiten en rocken op bijv. verjaardagsfeestjes! Op het digitale Nest van De Pietjes is nog veel meer informatie te vinden, o.a. over boekingen, alle teksten vinden, kleurplaten downloaden, muziek luisteren en kijken naar de videoclips van De Pietjes.

Marius van Regteren

Marius van Regteren (1971) is de trotse vader van Lisa (2001), Rosanne (2002), Milo (2006) en Jorinde (2008) en getrouwd met Ildri. Naast zijn rol als vader en echtgenoot, werkt hij als coach en begeleider, waarbij hij graag leiders helpt om zichzelf en de mensen om hen heen tot bloei te brengen (zie www.mpoweru.nl). Marius houdt ervan om het leven te ‘bestuderen’ en zijn bewust-zijn en dat van anderen verder te vergroten. In dat kader heeft hij in 2012 VitalDaddy opgezet, de voorloper van de Stichting voor Betrokken Vaderschap / VDRS. Met VDRS wil hij een platform creëren om betrokken, aanwezig vaderschap in Nederland nog nadrukkelijker op de kaart zetten. Zijn motto: investeer in je vaderschap, dat is de beste investering die een vader kan doen!
Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *