Pinguïns gekte op het witte doek

Uitkijken naar een film. Ik had het gevoel een tijd niet meer gehad, maar nu had ik het toch echt. Na vele uren genoten te hebben van de serie, gingen ze naar het witte doek. Waar ik het over had? De Pinguïns van Madagascar kwamen in de bioscoop! Ja, de jongens wilden ook wel gaan. Nou, toen ik het vroeg, was er weinig animo. Schor voetend gingen ze mee. Hé kom is mee dacht ik, ik moest wel een geldige reden hebben om de bioscoopzaal te zitten.

In de bioscoop kregen ze gelukkig het gevoel te pakken. In eerste instantie door het emmertje popcorn met de pinguïns erop. In de zaal raakte ze echt opgewonden. Zo vroeg Diego zich af welke van de pinguïns ik was. Nou dat was makkelijk, Rico (= beetje rare papa) natuurlijk. Diego niet hoor, die was Kowalski (= de pientere). En Joshua? Die was een echt Skipper (= degene die de leider speelt). Het leek even of ik weer 6 jaar was. Ging het wel goed met mij?

Wanneer begon die film nu, vroegen ze zich af? Met andere woorden, wanneer mochten ze het emmertje met popcorn openen? De pinguïns begonnen dan eindelijk. Al gauw lagen de jongens krom van het lachen. Vooral Diego, die met het volgende lachsalvo ervoor zorgde dat de hele zaal even geen aandacht meer had voor het filmdoek. Na een kleine anderhalf uur was het alweer voorbij.

De jongens konden niet wachten tot de film op DVD uitkwam. Ik vond het tegenvallen. Een gevalletje van weinig verwachting, uitstekende film en hoge verwachting, toch wel tegenvallend. Waarom het tegen viel? Een film over de schattige pinguïns zonder de de maatjes uit de series was echt een gemis. Waar was Julian, Mort en aartsvijand Hans! Daarnaast leek de film wel erg veel op Verschrikkelijke ikke 2. Dolgedraaide paarse minions versus lelijke door het lint gaande pinguïns is de eerste van een aantal overeenkomsten. Gelukkig zien de boys ( 5 en 6 jaar) dat niet en was het genieten geblazen. Wil je deze kerstdagen de regen en de wind trotseren voor een leuk uitstapje, dan zou de jongens het wel weten. De film heeft een dikke Thumbs up gekregen!

Chan Kerste

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *