Mijn kind doet niet aan Sex

Dat is wat het merendeel van de ouders roept als ze met deze vraag worden geconfronteerd. Terwijl u nog even bijkomt van deze ongemakkelijke binnenvaller, friemelt en freubelt uw kind zich een ziekte in het fietsenhok. We zetten de feiten voor u even op een rij want Nederlanders onderschatten ‘en masse’ de seksuele belangstelling van hun kinderen. Eigen schuld dikke bult hoor. Voor het 10e levensjaar van het kind praat 85 procent van de ouders niet eens over seksualiteit. Een beetje dom zou Maxima zeggen, want juist onder de 10 jaar willen ze nog wel naar uw goedbedoelde adviezen luisteren. Daarna is het over. Bij pubers slaat uw klaagzang stuk op de spreekwoordelijke muur. Uw zoon of dochter is dan al gevlogen.

Ouders slaan de plank lelijk mis als het om hun kind en zelfkennis gaat. Daar waar zij denken dat slechts 8% van hun kroost zich inlaat met pornoblaadjes, is de werkelijkheid (uiteraard) anders. Maar liefst 22%, bijna 1 op de 4 kinderen onder de 10 jaar, zit met zijn neus in een vies boekje. Dat is even slikken, in ieder geval voor mij vader van een dochter van 9.  Kijk ook nog even naar ‘Tongzoenen’ en ‘Verliefd zijn’. Zo’n 87% van de 12 jarige kinderen is wel eens verliefd geweest en 32% heeft wel eens met een ander getongzoend. De ouders schatten dat fors (20%) lager in. Oeps!

Mijn kind doet niet aan sex

En om uw gemoedstoestand nog een extra opdoffer te geven, nog een paar cijfers over seksualiteit bij kinderen van 4 tot 17 jaar. Maandblad J/M Ouders tekende bij zo’n 680 ouderparen uitspraken over seksualiteit op. En de uitkomsten liegen er niet om.

mijn kind doet niet aan sex

Ouders voelen zich ongemakkelijk als kleuters naakt doktertje spelen (74%) en hebben zorgen over het seksuele moraal van deze tijd (92%). Kinderen zijn veel te jong bezig met seks (76%) is dan ook geen vreemde conclusie in deze opsomming. Bij ouders van kinderen tot 10 jaar speelt angst dat het kind gegrepen gaat worden door een pedofiel (53%) een grote rol.

En nou even op het puntje van uw stoel gaan zitten. Twee forse uitspraken die je alleen verwacht van homofoob Vladimir Poetin. En niet van Hans en Annie uit Leidschendam. Maar echt waar! Een dikke 1/3 van de ouders zegt tegen kinderen dat homo’s niet bestaan. Zwijgen homo’s dood. En 1/3 van de vaders doet daar nog een schepje bovenop door hun ego boven het geluk van hun kind te plaatsen. Ze vinden het helemaal niet oké als hun zoon een (seks) partner van hetzelfde geslacht kiest. Mind you! We leven in 2013. Ik ben benieuwd wie die vaders zijn?

Raoul van Heese

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *