Gastblog: Familiy fun met de museumjaarkaart!

De afgelopen twee jaar zijn we veelvuldig naar theatervoorstellingen geweest. Vanwege de leeftijdsverschillen gingen we met onze vier kinderen vaak in wisselende samenstelling naar het theater. Leuk, maar nu was het tijd voor iets anders.

Musea voor kinderen

We zijn erachter gekomen dat verschillende musea steeds meer te bieden hebben voor kinderen. Dus nu heeft ons hele gezin een museumjaarkaart. Voor volwassenen 45,- euro en voor kinderen 23,- euro. Geen geld. Na vijf bezoekjes heb je ‘m er al uit.

Speelklok museum Utrecht

We zijn met de trein met goedkope kaartjes van een Kruidvat actie naar Utrecht gegaan. Een stad met veel verschillende musea die op loop afstand liggen van CS Utrecht. We bezochten als eerste Museum Speelklok. Daar konden de kinderen een speurtochtje doen bij oude speelklok instrumenten. Uiteindelijk moesten de de ingekleurde bolletjes op de muziekbalk perforeren en daarna door een muziekdoosje halen. Het liedje moesten ze dan raden. Ze vonden het heel leuk.

Geldmuseum Utrecht

Nog leuker vonden ze het geldmuseum in Utrecht. Dit museum ligt op loopafstand van het speelklok museum en is volledig gericht op kinderen. Op een interactieve wijze kunnen ze geld verdienen en met dat geld kunnen ze weer hun eigen bankbiljetten maken en hun eigen geldkrant. Ook konden ze een speurtocht doen en als ze de code hadden gekraakt konden ze een presentje verdienen. Kortom heel leuk én leerzaam!

Watermuseum Arnhem

We hebben de smaak te pakken gekregen en zijn niet lang daarna op een zaterdag naar het Watermuseum in Arnhem geweest. Ook heel leuk en erg interactief. De kids konden proefjes met water doen. Een eerste Natuurkunde les die later thuis nog eens dunnetjes werd overgedaan.

Wij kijken alweer uit naar het volgende museum. Een aanrader dus, zo’n museumjaarkaart! Hier vind je meer informatie en kun je eventueel een kaart bestellen.

Dit gastblog is ingediend door Gerard Baars, zelf vader van 4 kids. Gerard, namens VitalDaddy.nl, dank voor je bijdrage!

Marius van Regteren

Marius van Regteren (1971) is de trotse vader van Lisa (2001), Rosanne (2002), Milo (2006) en Jorinde (2008) en getrouwd met Ildri. Naast zijn rol als vader en echtgenoot, werkt hij als coach en begeleider, waarbij hij graag leiders helpt om zichzelf en de mensen om hen heen tot bloei te brengen (zie www.mpoweru.nl). Marius houdt ervan om het leven te ‘bestuderen’ en zijn bewust-zijn en dat van anderen verder te vergroten. In dat kader heeft hij in 2012 VitalDaddy opgezet, de voorloper van de Stichting voor Betrokken Vaderschap / VDRS. Met VDRS wil hij een platform creëren om betrokken, aanwezig vaderschap in Nederland nog nadrukkelijker op de kaart zetten. Zijn motto: investeer in je vaderschap, dat is de beste investering die een vader kan doen!

Lees Interacties

Reacties

  1. Helemaal eens met Gerard, bij ons is de museumjaarkaart ook al jaren aanwezig in het huishouden. Ideaal ook voor de schoolvakanties of de natte weekenddagen. En keer op keer verrast hoe de musea hun best doen er een aantrekkelijk programma van te maken. Hier nog een tip voor de meivakantie => pindakaas maken in het Africamuseum Berg en Dal (bij Nijmegen), http://www.afrikamuseum.nl/activiteiten/agenda.php .

  2. Nemo (Amsterdam), Openluchtmuseum (Arnhem), Naturalis (Leiden), Spoorwegmuseum (Utrecht); allemaal top……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *