Moederdag

De tweede zondag in Mei nadert alweer met rasse schreden en dat betekent dat ik niet zo veel meer tijd heb om na te denken over een moederdagcadeau. Onze kleine meid (2) heeft op het kinderdagverblijf al wel iets moois geknutseld en onze kleine man (4) heeft op school ook al iets moois gemaakt. Helaas is alles mooi verpakt en kan ik dus niet zien wat zij gemaakt hebben. Ik weet echter zeker dat het bij de moeder in kwestie in goede aarde zal vallen. Als vader van deze 2 jongelingen voel ik me in ieder geval verantwoordelijk voor de organisatie van een geslaagde en onvergetelijke Moederdag.  Maar hoe?

Wat is Moederdag volgens wiki?

Pas in het midden van 19e eeuw werd Moederdag in Amerika geïntroduceerd. In 1870 startte rechter Julia Ward Howe uit Philadelphia een grote publiciteitscampagne voor Moederdag, een dag die in het teken moest staan van pacifisme en ontwapening door vrouwen. Het succes kwam echter pas nadat Anna Marie Jarvis in 1907 Moederdag begon te promoten als een dag van waardering voor moeders. De feestdag heeft zich in zijn huidige vorm vanuit de Verenigde Staten over de rest van de westerse wereld verspreid. In Nederland begon de traditie rond 1925.

In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag tegenwoordig in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en cadeaus en huishoudelijke taken moeten, voor zover dat niet al gedaan werd, door vader en de kinderen worden verricht. Vaak hebben de kinderen op school of op het kinderdagverblijf cadeaus gemaakt. Vaak wordt ook oma op deze dag bezocht.”

Ahaa!

Met deze wetenschap zijn we zijn nu alweer een stapje verder, laten we voor het bepalen van het programma even van grof naar fijn werken;

 1. Cadeau’s kids, zelf gemaakt; check V
 2. Cadeau van papa, omdat papa mama heel erg waardeert; morgen nog ff shoppen
 3. Ontbijt-op-bed; tja…., morgen naar de supermarkt voor afbakbroodjes en –croissants, perssinaasappels, de eitjes, vers fruit en ander broodbeleg dan normaal.
 4. Cadeautjes voor onze eigen moeders; dat moet mama morgen maar regelen, kan ook niet alles zelf doen natuurlijk.
 5. Voldoende voor nu. De kracht zit in de eenvoud, je moet het ook niet te ingewikkeld maken…

Het lijkt me verstandig om zaterdagavond al vast wat spullen klaar te zetten, zodat we zondagmorgen samen met de kids alles samen kunnen klaar maken, broodjes afbakken, sinaasappels persen etc. Oja, ook vast een dienblad klaar leggen en er voor zorgen dat de kleertjes voor zondag klaar liggen.

Ben er van overtuigd dat het nu goed komt, de kids heb ik al een beetje warm gemaakt en ze worden steeds enthousiaster nu we samen een geheimpje hebben voor mama….. Oja, ik las ook nog iets over huishoudelijke taken, dat vind ik dan weer een beetje ouderwets, we zien wel hoe het loopt, niet te veel aandacht aan schenken denk ik…? 😎  Wat doe jij om er als vader een leuke moederdag van te maken?

Walter Valk

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

  Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

  Lees Interacties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *