Vaderdag Uit Agenda, Tips!

Zondag 16 juni is het zover. Vaderdag 2013! En wat ons betreft maken we van deze dag een hele bijzondere en onvergetelijke Vaderdag: een OER-Vaderdag! Een dag om lekker met de kids buiten te spelen. In deze Vaderdag Uit Agenda vind je waar wat te doen is.

Oproep aan alle vaders in Nederland!

VitalDaddy.nl roept alle vaders in Nederland op om er deze dag met z’n kids op uit te gaan! Ga lekker naar het bos, kanoën, vissen, een grot of het veld in. Wat je ook doet, pak die OER vaderrol en beleef een geweldig leuke, spannende en avontuurlijke Vaderdag! Alleen met je kids(s) of ga samen met andere vaders en hun kinderen. Hiermee bewijs je jezelf én je kinderen een mooie dienst! Want…  ‘herinneringen die je later wilt hebben, moet je nu maken!’.

Vaderdag Uit Agenda

Happy Fathersday

Heb je leuke ideeën of plannen? Stuur ze ons en wij vermelden ze op de Vaderdag Uit Agenda!

Heel Nederland

Suggestie van Rick: Stiekem al een dag eerder beginnen en nachtje kamperen met de kids. Bal mee, Frisbee mee! Dat kan al heel goedkoop bij Staatsbosbeheer. Bij sommigen mag je zelfs een kampvuurtje bouwen! Nog leuker met een hele groep 🙂

Camperen staatsbosbeheer

Friesland

Groningen

Drente

Workshop Maak samen een eigen unieke herinnering via Natuurmomumenten

Zondagmiddagwandeling Dwingelderveld via Natuurmomumenten

 Overijssel 

Zeilpunteren in De Wieden via Natuurmomumenten

FLO Zeilpunteren op De Wieden NAMO46339

Flevoland

Waterwerkmodellen in het Waterloopbos via Natuurmomumenten

 Gelderland

Nationaal Park De Hoge Veluwe (o.a. ‘oud-hollands’ uilenballen uitpluizen of Suske en Wiske avonturentocht :-))

Veenexcursie bij Winterswijk via Natuurmonumenten

BMX wereldbekerwedstrijden op Nationaal Sportcentrum Papendal (Arnhem)

Kademarkt muziek op Lage Rijnkade (Arnhem)

Park Open Sonsbeek met XieXie kinderveld (Arnhem)

Utrecht

Het geheim van de eendenkooi-landgoed Haarzuilens via Natuurmomumenten

Limburg

Plukwandeling door de bloemrijke oevers in de Maasvallei via Natuurmonumenten

Noord Brabant

Zeeland

Zuid Holland

Boottocht met ontbijt op de Nieuwkoopse Plassen via Natuurmonumenten

Noord Holland 

Openstelling Fort bij Spijkerboor via Natuurmonumenten

NHU Fort Spijkerboor NAMO46476

 

 

 

 

 

 Varen naar de aalscholvers – Naardermeer via Natuurmonumenten

 NHU vaartocht Naardermeer NAMO34733

 

 

 

 

 Vaartocht Archeologie – Wormer- en Jisperveld via Natuurmonumenten

Moeder voor geborgenheid. Vader voor avontuur!

Steeds meer onderzoeken wijzen erop dat de rol van de vader naast de moeder essentieel is voor een evenwichtige opvoeding! Waar moeders vooral gericht zijn op zorgen, warmte, stabiliteit en veiligheid, pleiten Prof. Dr. Louis Tavecchio en andere deskundigen ervoor, dat wij als vaders onze kinderen vooral spannende avonturen laten beleven. Ze dingen laten ontdekken en ervaren. Aanmoedigen en uitdagen om risico’s te nemen. De wereld te verkennen. En als wij hierbij onze rol pakken, dan kan dit in belangrijke mate bijdragen aan de sociale ontwikkeling van onze kinderen!

De behoefte om gestimuleerd en aangemoedigd te worden en risico’s te nemen is net zo belangrijk als de behoefte aan moederlijke zorg en veiligheid!”

Aldus Louis Tavecchio op een wetenschappelijke conferentie over Vaderschap die 18 april jl werd georganiseerd door het Hendrik Pierson Fonds. De andere sprekers onderschreven de stelling dat de vader, naast de moeder, een essentiële, onmisbare rol speelt in een evenwichtige opvoeding.

Ons verzoek…zegt het voort!

Wij vragen iedereen, vaders én moeders om deze oproep zoveel als mogelijk te delen! Ons doel is zoveel mogelijk vaders en kids mee te laten doen! Heb je al plannen? Stuur je leukste OER-Vaderdag ideeën naar vaderdagactie@vitaldaddy.nl en wij publiceren de leukste ideeën ter inspiratie op onze site in een OER-Vaderdagagenda! Stuur ons ook je foto’s en belevenissen van 16 juni. Ook hiervan publiceren we de mooiste avonturen en foto’s op onze site!

Want…. De Beste Vader ter Wereld ben je toch zeker zelf?! Let ‘m out!!

Marius van Regteren

Marius van Regteren (1971) is de trotse vader van Lisa (2001), Rosanne (2002), Milo (2006) en Jorinde (2008) en getrouwd met Ildri. Naast zijn rol als vader en echtgenoot, werkt hij als coach en begeleider, waarbij hij graag leiders helpt om zichzelf en de mensen om hen heen tot bloei te brengen (zie www.mpoweru.nl). Marius houdt ervan om het leven te ‘bestuderen’ en zijn bewust-zijn en dat van anderen verder te vergroten. In dat kader heeft hij in 2012 VitalDaddy opgezet, de voorloper van de Stichting voor Betrokken Vaderschap / VDRS. Met VDRS wil hij een platform creëren om betrokken, aanwezig vaderschap in Nederland nog nadrukkelijker op de kaart zetten. Zijn motto: investeer in je vaderschap, dat is de beste investering die een vader kan doen!

Lees Interacties

Reacties

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *