Safaripark Beekse Bergen Hilvarenbeek

Eindelijk was het zover..

‘Willem, heb jij zin om samen met de kinderen met ons mee te gaan naar Safaripark Beekse Bergen?’, vroeg mijn goede buurman en vader van het beste vriendje van mijn zoon onlangs. ‘Maar natuurlijk’, reageerde ik vol enthousiasme. Al jaren was ik van plan om af te reizen naar de bossen nabij Hilvarenbeek. Ik hoorde altijd voornamelijk positieve geluiden over dit unieke safaripark; het kwam er alleen steeds niet van. Burgers Zoo ligt namelijk vlak bij ons om de hoek en dan ben je wat dierentuinen betreft aardig verwend. Vooruit, om mijn dochtertje niet teleur te stellen mocht zij ook een vriendinnetje meenemen. Vriendinnetje blij en haar ouders zichtbaar ook met mijn nobele daad. Met een stel uitgelaten kids op de achterbank vertrok ik uit Arnhem op een frisse bewolkte zondag in mei. Even spookte de vraag dan ook door mijn hoofd welke exotische dieren zich in Godsnaam die dag buiten durfden te vertonen.

Uniek safaripark

Safaripark Beekse Bergen Hilvarenbeek is in meerdere opzichten uniek.  Het keurig onderhouden park is qua omvang indrukwekkend evenals de diversiteit aan wilde dieren met als hoogtepunt The Big Five. Het ligt bovendien schitterend gelegen in een bosrijke omgeving. Er zijn 4 mogelijkheden om je van A naar B te verplaatsen. Vlak bij de ingang kan je instappen in de Safariboot of de Safaribus; beiden zetten je af aan de andere kant van het park. Ook bestaat de mogelijkheid om met je eigen auto (op eigen risico) het park te bezoeken. Weet dat je een vaste route vaart/rijdt rond het park. Je ziet dan natuurlijk nog lang niet alles. Als je niet van bussen, boten of auto’s houdt als vervoersmiddel dan is alleen de Wandelsafari een prima alternatief. Alles is goed beloopbaar alhoewel ik ouders met jonge kinderen wel aanraadt om bij de ingang een bolderkar te huren. Zoals gezegd is de omvang van het park indrukwekkend; je hebt al snel een aantal kilometers in de benen. 

Kinderen kijken hun ogen uit

De meeste bezoekers combineren het één en ander met elkaar. Wij kozen in eerste instantie voor de Bootsafari. De kinderen keken gedurende de reis links en rechts hun ogen uit. Ondertussen entertainde de humoristische ranger de gasten; met verve moet ik eerlijk zeggen. Na ruim 20 minuten varen werden we afgezet bij het Kongo restaurant waar de kinderen even los mochten gaan in de speeltuin. Aan speeltuinen is overigens geen gebrek in het park.  Vanuit het Kongo restaurant startte onze Wandelsafari die met de nodige tussenstops zo’n 3 uur in beslag nam. Vanwege de buien en de harde wind ging helaas de roofvogelshow niet door. Omdat alles zich buiten afspeelt is een beetje goed weer wel een must. Gelukkig kwam af en toe de zon nog tevoorschijn. Ben je van plan wat langer te blijven in Safaripark Beekse Bergen Hilvarenbeek dan kan je een huisje huren in het Libéma Vakantiepark Beekse Bergen. Al met al hebben we ons prima vermaakt en gaan we zeker nog een keertje terug…

Kijk voor meer informatie op www.beeksebergen.nl

Parkeren kost € 7,50 De entree vanaf 3 jaar in de zomermaanden kost € 21,50 pp (voor € 2,00 extra kan je ook een bezoek brengen aan het nabij gelegen Speelland)

 

 

 

Jan-Willem Vaartjes

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *