Vader verkent

regio: Den Haag e.o.

Ruimte voor vaderschap

Vader verkent

Johan van der Wiel werkte lange tijd in de jeugdzorg en merkte dat hij daar weinig vaders tegenkwam. Met Vader verkent biedt hij vaders een individueel coachingstraject van minimaal drie sessies waarin de vader verkent wat hij belangrijk vindt in het leven van zijn kind(eren) en hoe hij invulling wil geven aan zijn vader zijn. 

Vader verkent biedt een klankbord voor praktische opvoedvragen en daarnaast trainingen en ontmoetingsgelegenheden voor professionals in de jeugdhulpverlening en welzijnszorg.

Van der Wiel wil ruimte creëren voor vaderschap en mannen stimuleren hun plaats in te nemen als vader. Hij signaleert dat in de zorg de stereotype ouderlijke rolverdeling sterk uitvergroot zichtbaar is, en dat er nauwelijks aandacht is voor de man als betrokken, zorgende vader. Hij vindt het dus belangrijk om professionals in de zorg bewust te maken van de kracht van vaders en te zorgen dat er meer aandacht komt voor gezamenlijk ouderschap. Het zou bovendien mooi zijn als deelname aan dit soort trajecten minder duur zou zijn, zodat het verschil in vaderbetrokkenheid tussen armere en rijkere vaders niet nog verder wordt vergroot.

regio: Den Haag e.o.
Dit initiatief werkt o.a. met deze thema's:

Initiatieven met dezelfde thema's: