Vaderweekend Madrid

Vaderweekend Madrid

Ieder jaar bezoek ik met een stel bevriende vaders een Europese stad zonder aanhang; heerlijk! Ik kijk er altijd weer naar uit. Vaders even alleen onder elkaar. Samen lachen, samen drinken en eten, samen goede gesprekken voeren en ondertussen genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft.  Onlangs  zijn we een lang weekend naar Madrid geweest. Een echt vaderweekend in Madrid, de koninklijke stad. ‘Een keer wat anders dan Barcelona’, dachten de organisatoren van deze trip. Wellicht een leuk feitje; Madrid ligt op een hoogte van bijna 700 meter en is daarmee de hoogstgelegen hoofdstad van Europa. Dat is goed te merken aan de stevige wind die vrijwel het hele jaar door vanuit het laagland de stad in wordt geblazen. Voor € 250,00 pp vlogen we met Easy Jet vanaf Amsterdam incl.overnachtingen. Wat direct opviel is dat de taxiprijzen in Madrid heel acceptabel zijn. Voor € 22,00 bracht de chauffeur ons van het vliegveld naar het hotel; in totaal toch ruim 25 km. De snelheid waarmee de taxi zich verplaatste deed ons vermoeden dat er geen flitskasten langs het traject stonden.

Vaderweekend Madrid, de koninklijke stad

Wij verbleven 3 dagen in hotel Regente. Een uitstekend hotel, centraal gelegen in het centrum aan een rustig pleintje waar de hectiek van de stad geen vat op heeft. Beter hadden we het wat dat betreft niet kunnen treffen. Madrid doet koninklijk aan met haar brede straten en pompeuze neo-klassieke gebouwen zover het oog reikt. Hoewel het centrum omvangrijk is, is alles toch goed te belopen. Het is wel aan te raden om minstens één dag je te laten rondrijden door zo’n Toeristenbus (€ 20,00 pp). Voor 2 euro meer koop je overigens een passe partout voor 2 dagen!! Madrid biedt veel mooie dingen. Heb dan ook niet de illusie dat je in 3 dagen alles kan zien. Enkele aanraders zonder andere bezienswaardigheden tekort te doen;  Het Prado-museum en om de hoek het schilderachtige Parque de Retiro, het Estadio Santiago Bernabeu en het Palacio Real. Mocht je van het strand willen genieten dan is dat ook goed mogelijk. In het zuiden van de stad, pal naast het stadion van Athletico Madrid, is een bijzonder mooi multifunctioneel park ontworpen met een lengte van maar liefst 10 km. Dit park heeft de toepasselijke naam ‘Madrid Rio’ meegekregen.
Vergeet niet ‘Het Mercator’ te bezoeken direct gelegen naast het Plaza Mayor. ‘Het Mercator’, dat van de buitenkant meer weg heeft van een Chinees gebouw, biedt onderdak aan talrijke wijnbarretjes, oesterbarretjes, tapasbarretjes en nog veel meer. We zijn er ruim 2 uur blijven hangen.

Sierlijke Madrileense dame’s

Het lijkt wel of Madrid is gemaakt voor heerlijk eten, drinken en shoppen. Overal in het centrum maar ook in de toegankelijke buitenwijken zijn tal van barretjes en eettentjes te vinden en de prijzen zijn over het algemeen heel billijk  (zo eet je al overheerlijke tapa’s voor € 1,00 per stuk). Het leven in Madrid speelt zich hoofdzakelijk buiten af.  Dat is goed te merken aan het aantal mensen dat je tegenkomt willekeurig welke dag, willekeurig welk moment van de dag. Het is heel gebruikelijk dat buiten op straat gedronken wordt in groepsverband. Voor de geinteresseerden; Madrileense dames ogen  sierlijk en verzorgd; niet dat wij daarop letten natuurlijk. Waar je beslist naar toe moet gaan is de San Miguel-bar gelegen aan een zijstraat van de Puerta del Sol (de ontmoetingsplek voor Madrilenen). Geloof het of niet maar je betaalt voor een Barreno Risueno inclusief een emmer vol patatas het luttele bedrag van € 20,00!!. ‘En wat krijg je daarvoor?’; hoor ik je denken. Nou, 30 flesjes San Miguel in een emmer vol met ijs.  Als vaders daar niet gelukkig van worden……..Geweldig toch!! Vaders hadden weer een topweekend in Madrid.

 

Jan-Willem Vaartjes

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

  Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

  Lees Interacties

  Reacties

  1. Hé JW, long time no see…! Geweldig leuke blogs schrijf je, en die over mijn favoriete stad wilde ik natuurlijk niet missen… Ik heb er een jaar gewoond, en nog niet alles gezien. Volgende keer ga ik naar het 10 km park!

   • Hé die Jeroen, idd long time no see! We leven in een kleine wereld zodat we elkaar ongetwijfeld weer ergens tegen het lijf lopen:) Gaaf om te lezen dat jij geniet van mijn blogs. Daar doe je het stiekem ook voor ook al is het Liefde werk Oud papier haha

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *