Vakantiestress

We kennen het vast allemaal wel, je kijkt uit naar de vakantie. Lekker weg of gewoon thuis, er hoeft even niets. De kinderen zijn 6 of zelfs 7 weken vrij, het verenigingsleven ligt stil en het is hopelijk, lekker weer. Ook wij hadden er veel zin in, en toch is het ook weer fijn dat het over is. Vakantie brengt ook weer wat stress mee. De warmte en het late naar bed gaan begint na verloop van tijd haar tol te eisen. De kinderen worden moe, hangerig en beginnen snel te huilen. Het plaatselijke eten is ook niet wat we gewend zijn. Kortom vakantiestress!

Jongen, eet je wel goed !?

Ook het eten met de kinderen is soms lastig op vakantie. Je wilt dat ze goed eten, geen darmproblemen krijgen. Mijn moeder waarschuwde er al voor toen ik het huis uit ging “jongen, eet je wel verstandig”. Ik vond het toen nogal betuttelend, maar als vader begin ik het wel te begrijpen. Je wilt dat je kinderen gezond blijven, ook op vakantie. Als je dan naar de supermarkt gaat, wij zijn Oostenrijk-, Italië- en Slovenië gangers, kom je er achter hoe goed wij het hier vakantiestresshebben. Probeer daar maar eens een paprika, tomaat, appel of het maakt niet uit wat voor groente of fruit te vinden van de kwaliteit zoals die bij ons in de winkel ligt. Een appel heeft een bruin plekje, de paprika is wat slap, de bloemkool lijkt wel bruin, en de perziken zijn melig en de champignons zien er niet uit. Kinderen klagen steen en been, willen patat en pizza en ik wil dat ze ook nog wat vezels en vitaminen krijgen. De topkwaliteit die bij ons te krijgen is, is toch wel een luxe, dat realiseer je je pas als je weer terug bent.

Terug in het ritme

Wat dan ook wel weer prettig is zijn de wat lagere temperaturen, en je eigen huis. Niet alleen omdat je eigen bed het lekkerste slaapt, een afwasmachine en een beetje meer ruimte prettig is. Ook omdat structuur en een vast ritme de kinderen, hoewel ze dat niet toegeven, uiteindelijk het beste bevalt. De ouderwetse  Rust, Reinheid en Regelmaat zijn zo slecht nog niet. Ik ben blij dat de scholen straks weer beginne. Hopelijk vind  de juf dat ook.

Maurice de Does

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

    Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

    Lees Interacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *