Vrouwenhuishouden

Als vader van enkel, toch nog wel jonge (de oudste zit in groep 3) dochters merk ik dat de vrouwelijke elementen meer en meer doordringen in het huishouden alhier. Niet dat ik me een vreemdeling in mijn eigen huis voel – de kleur roze is hier inmiddels alweer op zijn retour; net nu ik een roze trui heb gekocht … – maar steeds vaker krijg ik het gevoel de meer vrouwelijke aspecten van het leven die voor de dames hier in huis zo gewoon lijken te zijn, te missen. Dat  leidt soms tot hachelijke situaties. 

Lipbalsem

Zo schreeuwde één van onze dochters me laatst vanuit haar bed met snikkende, doch doordringende stem toe dat ze zulke droge lippen had en dat ze daarom niet kon slapen. Mijn eerste gedachte hierbij was: “Kind, zeur niet zo. Even de tong langs je lippen en, hup, slapen!” Maar nog voordat ik deze gedachte kon terugschreeuwen, riep mijn eega al: “Geef haar even die lipbalsem die op mijn nachtkastje staat.” Voor de zekerheid – ik luister kennelijk niet altijd even goed … – voegde ze eraan toe: “Die tube.”

Zoals het een goede zorgvader betaamt, toog ik naar de slaapkamer en constateerde dat er inderdaad een tube op het nachtkastje stond. Eentje maar, dus de keuze was snel gemaakt. Tube gepakt en joviaal de kamer van mijn dochter binnengetreden. “Je redding is nabij. Hier is papa met de lippenstift.” Terwijl dochterlief mij in het schemerdonker – er brandt altijd een nachtlampje – verwachtingsvol aankijkt, doet deze vaardige papa wat balsem op zijn wijsvinger en smeert dit behoedzaam op de geïrriteerde lippen van zijn dochter. Deze begint daarop heel hard te schreeuwen. “Aaaaaaauuuuuwww! Auw, papa, auw! Dat doet zeer!” En stort zich daarna in een huilbui die door merg en been gaat. En door de muren naar de buren. Natuurlijk wil ik troost bieden, maar dit wordt me onmogelijk gemaakt door een aanstormende moeder die me nog net met een zeer verwijtende blik aankijkt en iets mompelt als “Wat heb je nou weer gedaan, sukkel?!”

Vrouwenhuishouden

Verbouwereerd kijk ik naar de tube. “Granaatappel Regeneratie Handcrème” staat erop. Tja … “Het is een complot. Wees niet blind van vertrouwen, Gans”, mompel ik in mezelf. “Zeker niet met betrekking tot zaken die een man niet gebruikt”. Lipbalsem, handcrème: het zou verboden moeten worden. 

Toch verheug ik me nu al op de eyeliners, mascara’s, parfums, papillotten, navelpiercings, oorbellen, tampons, breezers en krultangen waarover ik over een jaar of tien in dit vrouwenhuishouden zal struikelen. En de hachelijke situaties die deze met zich mee zullen brengen. Heerlijk, al die meiden hier in huis.

Redactie

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

  Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

  Lees Interacties

  Reacties

  1. Geweldig!! wordt alleen maar erger, wst denk je van vrouwen in een vrouwenhuishouden. Ben dagelijks kledingstukken, stijltang, mascara, remover, watjes, tasjes, schoenen, shawls, handschoenen etcetcetcetc kwijt. Dus eigenlijk heb je een enorm voordeel !!!!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *