Wat is een VitalDaddy? De Kids Top 10.

Kinderen spreken altijd de waarheid en zijn altijd eerlijk, zo zegt men. Wij vaders kunnen een hoge pet ophebben van onze vaderkwaliteiten, want het is immers moeilijk bescheiden te blijven. Maar wat vinden onze koters er eigenlijk van? Zij zijn immers het leidend of meewerkend voorwerp!

Tijd voor een mini-onderzoekje, n=4, leeftijd 6 tot en met 13 jaar, en aan de kids gevraagd: Wat is voor jullie een ‘VitalDaddy’? Oftewel, wat vinden jullie nou een goede vader? Ze vonden het een leuke vraag. Één van m’n kids nam meteen een stapeltje Post It briefjes ter hand en organiseerde een brainstorm.

 

 

De top 10

En nu [tromgeroffel]. Hier is hun top 10.

Een VitalDaddy:

 1. Is vaak thuis en besteedt veel tijd met z’n kids
 2. Kan goed met z’n kids praten
 3. Speelt met z’n kids
 4. Helpt je met veel
 5. Geeft veel complimenten
 6. Sport veel
 7. Helpt de kids met bijvoorbeeld fietsen en zwemmen
 8. Respecteert de ‘personal space’
 9. Geeft je het gevoel dat je veilig bent bij hem
 10. Heeft humor: je moet met hem kunnen lachen

Nou, de verwachtingen zijn duidelijk en ik weet wat me te doen staat ;). Binnenkort maar eens kijken hoe ik op de verschillende onderdelen scoor.

Nu ben ik benieuwd naar jullie kids. Als je ze vraagt wat voor hun een goede vader is, wat zeggen ze dan? Komen ze met vergelijkbare punten, of zijn er aanvullingen?

Ga ik nu even scoren op puntje 3 :).

@marius_mpoweru

Marius van Regteren

Marius van Regteren (1971) is de trotse vader van Lisa (2001), Rosanne (2002), Milo (2006) en Jorinde (2008) en getrouwd met Ildri. Naast zijn rol als vader en echtgenoot, werkt hij als coach en begeleider, waarbij hij graag leiders helpt om zichzelf en de mensen om hen heen tot bloei te brengen (zie www.mpoweru.nl). Marius houdt ervan om het leven te ‘bestuderen’ en zijn bewust-zijn en dat van anderen verder te vergroten. In dat kader heeft hij in 2012 VitalDaddy opgezet, de voorloper van de Stichting voor Betrokken Vaderschap / VDRS. Met VDRS wil hij een platform creëren om betrokken, aanwezig vaderschap in Nederland nog nadrukkelijker op de kaart zetten. Zijn motto: investeer in je vaderschap, dat is de beste investering die een vader kan doen!
Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

  Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

  Lees Interacties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *