Daddy the Caveman: Cavey en zoon gaan Høken

Voor the newbies onder de Daddies: Daddy the Caveman staat voor de vader die puur is. De vader die wordt gedreven vanuit zijn oergevoel en zo het vaderschap invult. Geen metrosexuele onzin maar oergewoon vaderschap. Geen “papadag” maar 24 uur per dag vader. Geen vluchtgedrag maar dragen van vaderlijke verantwoordelijkheid.

Cavey is puur

Cavey heeft al veel fases doorlopen. Luiers, basisschool, tieners, puberteit, alle stadia zijn doorlopen. Met een dochter van 19 (die bijna het huis uit is) en een zoon van ruim 16 maakt Cavey andere dingen mee dan de meeste bloggende vaders op VitalDaddy. Cavey heeft inmiddels zijn vrijwilligersactiviteiten bij de sportclubs van zijn kinderen beëindigd. Dit geeft hem ruimte om op de troon in zijn cave als al wat grijzende caveman zijn kinderen van adviezen te voorzien. Helpen komt steeds minder voor, adviseren des te meer. Ook hierin is Cavey puur. Ze moeten het zelf uiteindelijk ook leren en dat willen ze ook. Maar nooit zal Cavey de plichten van zijn vaderschap verloochenen. Cavey blijft puur en oer.

Volwassen

Door de ruimte die Cavey krijgt nu zijn kinderen naar volwassenheid groeien, kan hij zich meer richten op zijn oude liefde: Muziek. Al eerder heeft Cavey in zijn blogs de muziek aangehaald. Recent nog schreef hij een blog waarin hij verslag deed van een concertbezoek met zijn zoon aan AC/DC. Ook in zijn muziekkeuzes blijft Cavey puur en oer. En hoe puur en oer is zijn oude liefde Normaal? Als fan van het eerste uur (in 1975 was hij 6) is het natuurlijk ondenkbaar dat Cavey niet bij het grote afscheidsconcert van Normaal in december aanwezig is. Maar Cavey gaat niet alleen! Zijn zoon heeft aangegeven mee te willen naar het Høkersfeest in de Gelredome. Als inmiddels zeer geoefend gitarist houdt ook Cavey jr. van het pure werk. En dus gaan Cavey Sr. en Cavey Jr. in december Høken in de Gelredome. Pure eerlijke muziek, in je eigen (m)oertaal en lekker recht toe recht aan.

luuster-normaal-en-blief-hken

Doorkijk

Cavey heeft geen vaderlijke adviezen over welke luiers te gebruiken, wel of geen vaderschapsverlof, Citotoetsen en schoolkeuzes. Maar hij biedt wel alle daddies met jongere kinderen een venster op de toekomst. Een uitzicht op wat ze te wachten staat: volwassen plezier hebben met je kinderen! Een oergeschenk!

(vanavond, 26 juni speelt Normaal na 39 jaar achter elkaar voor het laatst in Toldijk, voor de locals, ‘Høken in Toldiek’ (redactie).

Erwin Cammelbeeck

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

  Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

  Lees Interacties

  Reacties

  1. Kijk, daar heb ik wat aan als vader van kinderen in die leeftijdsgroep. Normaal is niet helemaal ons ding, maar wij doen iets soortgelijks door samen op de planken en vooral op straat te ’theateren’…

  2. Geweldige blog Cavey! En wat gaaf dat je ons een doorkijkje geeft op wat ons te wachten staat. Grappig… vanavond ga ik met vrienden (en dus niet met jr….) naar Normaal in Toldiek. Herinneringen ophalen, want vroeger als tiener hier vaak geweest.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *