Vaderdag: inzendingen voor onze actie

Afgelopen maand hebben we samen met Greetz een actie gedaan waarbij onze lezers konden vertellen wat zij van hun vader hebben geleerd en weer (willen) doorgeven aan hun kinderen. We kregen er prachtige en ontroerende reacties op, soms met foto, soms zonder. Van vaders, moeders en kinderen. We hebben daar na lang beraad en veel overwegingen (…) twee winnaars uitgekozen die vandaag dat speciale cadeau aan hun vader gaan geven. Die inzendingen wilden we jullie niet onthouden en daarnaast hebben we hieronder nog een paar geplaatst die ons raakten. Alle inzenders (en hun vaders) enorm bedankt!

Winnaar: Els Schuurmans

els schuurmans

Mijn papa is iemand die altijd voor me klaar staat. Ondanks dat hij wel is kan mopperen weet ik dat ik altijd bij hem terecht kan. Als er iets scheelt en ik wil er niet over praten vraagt hij of ik mee ga wandelen en weet hij dat ik gaandeweg toch wat afkoel.

Hij heeft me als kind doen schateren van het lachen als hij plots begon te zingen, midden in de winkel. Als tiener leidde dit tot genante momenten waarbij ik me schaamde, hij boos werd maar beide weten we dat we er niks van meenden en onvoorwaardelijk van elkaar houden.

Als ik raad of hulp nodig heb kan ik altijd zijn hulp vragen.  Zelfs al houdt dit in dat hij mij om 6 uur ’s nachts van op café moet komen halen. Als ik een ‘ dikke’ dag heb draag ik zijn broeken, en als hij een ‘magere’ heeft draagt hij mijn festivalshirts. vroeger verzon hij verhaaltjes terwijl ik n bed lag omdat ik anders niet wou gaan slapen en nu is hij nog altijd degene die spinnen weghaalt als ik schrik heb.

Dankzij hem hou ik zoveel van muziek, heb ik goede bands leren appreciëren en hij blijft altijd mijn held.

 

Winnaar: Remco Schilder

remco schilderVan mijn vader heb ik de humor, ik mag graag met hem stoeien, en dat gaat nu voor het echie want ik word ook sterker.

Mijn vader is ook mijn rustpunt, ik geniet als we samen op de bank zitten en ook al ben ik 16 jaar, dan geef ik mijn vader een dikke knuffel.

Mijn vader is een echte wijnliefhebber en in het weekend geniet hij samen met mijn moeder van een heerlijk wijntje.

Ik zou het dan ook heel leuk vinden als mijn vader voor deze actie in aanmerking mag komen en ik een speciaal etiket voor hem mag maken.

Maarten Fest

Deze actie inspireerde mij vandaag tot het schrijven van een nieuwe blog. Meteen wist ik welke foto daarbij hoort en zocht hem op in mijn Facebookmapje. Het kostte in het begin even moeite om de toon te pakken, maar blijkbaar heb ik een gevoelige snaar geraakt bij mijn vader als je in de reacties kijkt.

De complete tekst staat hier: https://papaswereld.wordpress….

original

Chantal Kuipers:

Mijn vader heeft mij geleerd heeft is dat  we juist dankzij onze verschillen meer op elkaar lijken dan we beiden willen.

Hij is koppig, ik toegeeflijk. Hij wil niets meer., ik wil alles. Hij vind dat ik veel  moet eten ik geloof in matig Ik geef om het milieu, hij om zijn auto. Hij heeft hoge pieken en diepe dalen, ik ben gebalanceerd. Hij heeft overal een mening over. Ik houd het graag voor mezelf.

Ik heb idealen, hij gelooft er niet meer in.Hij gelooft nergens in. Niet in een betere wereld, in god of in mooie dromen. Maar ondanks alles gelooft hij wel in mij. En dat is ondanks onze verschillen het grootste goed. En beiden delen we de liefde voor onze eigen kinderen. De balans opmakend had ik het niet anders willen hebben.

ps ik heb echt geen een foto van ons samen. Ik ben van de selfie generatie, hij wil er liever niet op:)

Tamara Stoc:

Weet niet of vrouwen ook mee mogen doen aan deze sympathieke vaderdagactie, maar ik doe gewoon een poging. helaas mijn vader leeft al heel lang niet meer, maar gelukkig hebben onze kinderen een hele toffe vader. Zijn motto: doe maar gek, dan doe je al gewoon genoeg! Zijn favoriete sport met de kids wedstrijdje achteruit rennen en blaasvoetbal.

tamara stoc

 

 

Niels Meijerink

Uit de strenge winter van '63. Freelancer, zzp-er, zp-er of hoe je het ook wil noemen. Vooral product owner en communicatieadviseur, ervaring met ICT/online dingen. En vader, al ruim 22 jaar ervaring met dat laatste. Inmiddels 3 kinderen, 18, 21 en 22. Daarnaast gek op natuur en koken/bakken. Opgegroeid in Arnhem en omgeving, via Utrecht en het verre Oosten terechtgekomen in de prachtige hanzestad Deventer. Is de online redacteur van dit platform en blogt ook uit ervaring, de dagelijkse praktijk en vanuit de keuken.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *